Koroški zimski spektakel zopet privabil množico obiskovalcev (FOTO) natisni
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Sreda, 26 Februar 2014 22:59

V petek 21. in soboto 22. februarja je slovenjgraško smučišče Kope gostilo okoli 1000 obiskovalcev, željnih športanja in dobre gavde, ki so se zato udeležili KKŠ Winter FEST-a!


Klub koroških študentov je minuli vikend že četrto leto zapored organiziral tradicionalni KKŠ Winter FEST, športno-zabavni dogodek, namenjen predvsem sprostitvi in zabavi mladih. Letos je koroški zimski spektakel prvič potekal v dvodnevni izvedbi. Sobotni dnevni program je postregel z različnimi športnimi atrakcijami – obiskovalci so se lahko pomerili v smučarski tekmi in paintball-u na snegu, v sodelovanju z Društvom podeželske mladine Mislinjske doline pa je Klub koroških študentov organiziral tudi tekmovanje v žakljanju, »štamfanju« ter slalomu s pležuhi.

Študentje – poleg domačinov tudi tisti iz drugih slovenskih regij, ki so na Kope prišli s svojimi študentskimi klubi – ter ostali obiskovalci so bili priča tudi raznovrstnemu glasbenemu dogajanju. V petek zvečer so v Holcer pub-u zažigali Carpe Diem-ovci ter Rebeka Dremelj, v soboto pa so v soju žarometov pred Grmovškovem domu nastopili skupina Foton, Gadi in Farty Animals. Seveda ni manjkal DJ Ney, ki je podnevi in zvečer skrbel za animacijo udeležencev dogodka. Skupaj so poskrbeli za gavdo do jutranjih ur, obiskovalci pa so po končani zabavi prizorišče lahko zapustili z organiziranim avtobusnim prevozom.

Prvič letos pa je KKŠ Winter FEST vseboval tudi dobrodelno noto, saj so obiskovalci v zameno za prav posebne značke lahko donirali prostovoljne prispevke, celoten zbran znesek pa bo Klub koroških študentov namenil socialno ogroženi družini.

Petek

Sobota