Bajta NVO medijski prostor Korociv KKŠ z razpisom pomaga koroškim društvom

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Špela Sklepič
Lucija Kac, foto: Grega Eržen | Sobota, 17 April 2010
Špela Sklepič

"Osebno nimam nič proti lepotnim operacijam. Če oseba ni zadovoljna sama s sabo in je ključ do tega, da bo srečna, lepotna operacija, sem tudi sama vesela, da jo to osreči."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

KKŠ z razpisom pomaga koroškim društvom PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Ponedeljek, 03 Februar 2014 15:10

Klubu koroških študentov je objavil razpis za sofinanciranje dejavnosti mladinskih društev in interesnih skupin v letu 2014, s katerim različnim koroškim društvom pomaga pri uresničevanju njihovih projektov za aktivno preživljanje prostega časa mladih.

Razpis je bil objavljen na podlagi Statuta KKŠ, Pravilnika o sofinanciranju društev in interesnih skupin KKŠ ter na podlagi sklepa seje Izvršnega odbora KKŠ, z dne 18. januarja 2014. V njem je zajeto sofinanciranje projektov s področij kulture, izobraževanja, športa in glasbe, vsebina razpisne dokumentacije pa jasno opredeljuje namen in cilj razpisa ter konkretizira projekte, ki jih je KKŠ pripravljen sofinancirati. S področja kulture so to kulturno-umetniške prireditve, na katerih se predstavljajo in katerih organizatorji so dijaki ali študenti; kulturno-umetniške prireditve, ki so namenjene širjenju kulturne zavesti med dijaki ali študenti; avtorski projekti oz. projekti, pri katerih večji delež udeležencev predstavljajo dijaki ali študenti.

Sofinanciranje na področju izobraževanja zavzema projekte s področja dijaškega ali študentskega izobraževanja; izobraževalne programe (delavnice, seminarje, predavanja, okrogle mize, simpozije), pri katerih večji delež udeležencev predstavljajo dijaki ali študenti; projekte, povezane z izobraževanjem, koristnim za širšo dijaško ali študentsko populacijo.

Donacije na športnem področju so namenjene projektom s področja dijaškega ali študentskega športnega udejstvovanja ter športnim projektom, koristnim za širšo študentsko populacijo.

Na področju glasbe so denarna sredstva namenjena projektom študentskega glasbenega udejstvovanja, organizaciji glasbenih nastopov, snemanju glasbenih plošč in glasbenim projektom, koristnim za širšo mladinsko populacijo.

»Klub koroških študentov z ohranjanjem razpisa za društva še naprej spodbuja projekte različnih društev, ki skrbijo za kvalitetno preživljanje prostega časa mladih na Koroškem. Hkrati s tem pripomoremo k večji uravnoteženosti vsebin, ki jih v KKŠ podpiramo oz. soorganiziramo, in sicer v različnih krajih Koroške,« namen razpisa opredeljuje predsednica KKŠ Ana Pisar.

V razpisu so prav tako opredeljeni pogoji, ki jih morajo izpolnjevati vsi prijavitelji, okvirna višina razpoložljivih denarnih sredstev za projekte, način financiranja projektov ter roki za predložitev vlog. Slednji so trije, in sicer prvi rok za oddajo razpisnega obrazca je 31. 3. 2014, naslednja dva pa sta 31. 7. 2014 in 30. 11. 2014. Razpisna dokumentacija vključuje tudi vse potrebne obrazce, ki jih morajo prosilci poleg vloge predložiti naročniku.

Vse prispele vloge bo trikrat letno na podlagi vnaprej določenih meril ocenjevala razpisna komisija v sestavi Ajda Hovnik Plešej (predsednica komisije), Dona Miklavc in Žiga Tomažič, mladinska društva in interesne skupine, ki bodo zaprosila za sofinanciranje njihovih projektov, pa morajo biti pozorna tudi na datume izvedb le-teh, in sicer projekti se morajo začeti izvajati med 20. 1. 2014 ter se končati najkasneje 20. 1. 2015. 


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti