Občni zbor ter volitve KKŠ natisni
Prispeval Uredništvo Bajte (*projekt Korociv)   
Ponedeljek, 16 December 2013 22:34

V soboto 21. decembra se obeta redni Občni zbor Kluba koroških študentov, na katerem sta ključnega pomena predvsem dve aktivnosti – volitve za novo vodstvo kluba ter Nadzorni in Disciplinski odbor. Predlagane bodo tudi spremembe aktov o delovanju kluba. Občni zbor se bo pričel ob 15.00 v KMKC Kompleks, volitve pa bodo trajale vse do 19.00.

Glede na lanskoletne spremembe statuta so v letošnjem letu volitve za novo vodstvo že v decembru in ne januarja, kot običajno. Prihajajočo soboto, 21. decembra, se bodo tako v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks sestali člani Kluba koroških študentov na rednem Občnem zboru. Seznanjeni bodo s poročili še aktualne ekipe kluba: poročilo bo predstavil predsednik Andraž Lečnik, predstavniki Nadzornega in Disciplinskega odbora ter svetnik ŠOLS.

Sledile bodo predstavitve kandidatov za bodoče vodstvo kluba ter predstavnike Nadzornega in Disciplinskega odbora. Volilna komisija je na seji z dne 13. decembra 2013 obravnavala prejete kandidature in ugotovila, da se za vodstvo Kluba koroških študentov v letu 2014 poteguje ena ekipa, in sicer lista Ane Pisar (predsednica), na kateri kandidirajo še drugi člani Izvršnega odbora: Tina Šumnik, Katja Hamler, Dona Miklavc, Tina Naglič, Sabina Levar in Marcel Šumnik. Za člane Nadzornega odbora kandidirajo 4 kandidati, in sicer Tilen Gorenšek, Tadej Škrubej, Grega Vidmar ter Nace Novak, za člane Disciplinskega odbora pa 3 kandidati: Maša Kolmančič, Žiga Tomažič ter Ajda Hovnik Plešej. Za predstavnico v Svetu študentskih klubov Študentske organizacije Slovenije (svetnico ŠOLS) kandidira Tina Šumnik.

Po predstavitvi kandidatov bodo predlagane tudi spremembe aktov delovanja kluba (statuta, volilnega pravilnika …), saj časi zahtevajo spremembe – prilagoditve, predvsem pa uskladitev vseh temeljih aktov kluba med seboj.

Več o Občnem zboru ter volitvah pa na spletni strani kluba: www.klub-kks.si. Program ekipe za novo vodstvo KKŠ pa najdete na tej povezavi: http://bit.ly/1cLXqnY.