Bajta NVO medijski prostor Korociv Vsaka pozornost šteje

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intervju: Tomo Novosel in Franc Vezela
Simon Orgulan, foto: Matic Borkovič | Ponedeljek, 23 Julij 2012
Tomo Novosel in Franc Vezela

"Očitno imava kar nekaj skupnih izhodišč, ki so v srži najine življenjske filozofije. In tisto, kar on želi povedati skozi kamero s pomočjo igralcev, najlažje pride do publike skozi miks njegove režiserske obdelave in mojega glasbenega ozadja."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

Vsaka pozornost šteje PDF natisni E-pošta
Prispeval KKŠ (*projekt Korociv)   
Sreda, 11 December 2013 12:53

Klub koroških študentov tekom decembra znova organizira dobrodelni projekt Podari želje za veselje, ki preko finančnih sredstev skuša pomagati socialno ogroženim posameznikom. Na Facebook strani Podari želje za veselje za vsako podarjeno željo ali misel s strani posameznika KKŠ nameni 1 evro, zbran znesek pa bo v obliki nakupljenih materialnih dobrin tokrat, podobno kot pred dvema letoma, ponovno namenjen Kriznemu centru za mlade v Slovenj Gradcu.

Decembrska prazničnost se je še enkrat več dotaknila Kluba koroških študentov, kjer so se odločili, da v zadnji koledarski mesec ponovno vnesejo nekaj dobrodelne note in s projektom Podari želje za veselje poskušajo olepšati dneve tistim, ki živijo v socialni ogroženosti. Tekom dobrodelne akcije, lahko vsak posameznik na Facebook strani Podari želje za veselje sporoči svojo željo, utrinek ali vzpodbudno misel. Tisti, ki Facebooka ne uporabljajo, imajo možnost, da svoje želje pošljejo prek e-poštnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , na klubu pa bodo poskrbeli, da bodo vse posredovane želje in misli objavljene na uradni strani dobrodelnega projekta. Za vsako namenjeno pozornost bo KKŠ podaril 1 evro, zbran znesek pa bo v obliki nakupljenih materialnih dobrin podarjen Kriznemu centru za mlade v Slovenj Gradcu. Prve želje se že pridno zbirajo, hkrati pa KKŠ poziva vse, da v čim večjem številu pripomorejo k svetlejši prihodnosti mladostnikov, ki zaradi nepravičnega spleta okoliščin niso deležni družbene vključenosti in sprejetosti.

Projekt se letos izvaja tretjič, odločitev za njegovo ponovitev pa je bila pravzaprav logična, saj je bil odziv javnosti venomer pozitiven. Cilj je ponoviti oz. preseči odmevnost lanskoletne akcije, v kateri so na klubu podarili prek 600 evrov finančnih sredstev koroškim družinam, živečim v socialnem pomanjkanju. »Čeprav smo na Klubu koroških študentov mnenja, da je medsebojna pomoč nekaj kar je vedno potrebno, menimo, da je december čas, ki je za to še posebej primeren. Z akcijo Podari želje za veselje, za katero lahko z največjim veseljem rečem, da poteka že tretje leto zapored, želimo po svojih najboljših močeh pomagati ljudem, ki pomoč resnično potrebujejo. Tokrat bomo z zbranimi sredstvi skušali polepšati čas otrokom Kriznega centra za mlade v Slovenj Gradcu, zato vse skupaj iskreno vabimo k sodelovanju,« pravi vodja projekta Marcel Šumnik.

Akcija zbiranja sredstev poteka vse do 20. decembra 2013.


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti