Karierni klubi Nefiks – za lažjo odločitev o poklicu! natisni
Prispeval Zavod Nefiks (*projekt Korociv)   
Ponedeljek, 03 Februar 2014 11:52

V soboto, 1. februarja, so se koroški dijaki zbrali na prvih delavnicah Kariernih klubov Nefiks, ki jih Zavod Nefiks organizira že drugo leto. Delavnice so se odvijale v prostorih Kompleksa na Ravnah na Koroškem. 

Karierni klubi udeležencem nudijo veliko več kot le način neformalnega druženja. Delavnice so namenjene spoznavanju ter odkrivanju osebnosti, zanimanj, hobijev in potencialov posameznika, ki si z ostalimi udeleženci, s podobnimi interesi, izmenjuje znanja, mnenja in izkušnje. Udeleženci s pomočjo delavnice izdelajo svoj osebni karierni načrt in na ta način spoznajo ter pridobijo nove kompetence.


Delavnica je zasnovana z namenom, da posameznikom razkrije širok spekter novih znanj, v katere je vpleten tudi socialni doprinos, saj se udeleženci med seboj spoznajo, povežejo ter spletejo prijateljske vezi. S skupinskim delom in sodelovanjem krepijo pojem kolektivnosti, pridobijo na samozavesti ter izpopolnijo svojo samopodobo. Udeležba na delavnici pomeni korak bližje k želenim ciljem, saj daje posameznikom občutek pomembnosti in samostojnosti, pri tem pa jih nauči izražati lastno mnenje, želje ter potrebe.


Udeleženka Saura je povedala, da se je na prvi delavnici počutila dobro, saj je bilo vzdušje pozitivno ter pritrdila, da se bo nedvomno udeležila tudi druge delavnice. Suzana Tahiri, vodja delavnice Karierni klubi Nefiks na Koroškem, dodaja: »Današja delavnica je zelo dobro uspela, kar je potrdilo dobro vzdušje, ki je bilo izjemno sproščeno in veselo. Menim, da smo sobotno popoldne zelo aktivno izkoristili in da bomo tako nadaljevali tudi v prihodnje.«


Več informacij - O projektu »Karierni klubi Nefiks« - Suzana Tahiri, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Odnosi z javnostmi in podpora medijem - Taja Kaker, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.