Bajta Kšajtni Muzika Intervju: Jesse "The Devil" Hughes

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Intervju: Jesse "The Devil" Hughes PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Torek, 17 Marec 2009 15:55

Jesse Hughes, frontman skupine Eagles of Death MetalJesse "The Devil" Hughes, frontman Eagles of Death Metal


Se spomniš svojega zadnjega nastopa v Sloveniji?

Seveda se spominjam človek, bilo je noro!

Kaj pa je bilo tako norega?

Ženske. Ne znam natačno opisati, a začutil sem nekaj, kar že dolgo nisem. Dišalo je po surovem rock'n'rollu. Pohotnice so me skoraj iztrgale z odra in požrle živega. Bil je eden boljših nastopov in to je dejstvo! Po koncertu pa smo se ga nažrli še z neko pijačo, katere imena se sploh ne spomnim več.

Si torej imel kaj sreče z njimi?

Skoraj... a na žalost ne. Ampak pazi to! Ko pridem ponovno na obisk bom seksal, pa če me ubije!

Zakaj takšno ime? Ljudje mislijo, da igrate metal.

Pravzaprav obstajata dve različici rojstva imena, a ta je prava: Nekoč smo bili v nekem lokalu, kjer je nek tip pribijal Winds of change od Scorpionsov, zraven pa tako divjal, da smo se samo spogledali in pričeli smejati, ker Winds of change pač ni komad, na katerega bi človek "slamal." Ko se tip kar naenkrat obrne proti nam in pravi: Kaj? To je rock'n'roll! In mu odvrnem, da to pač ni rock'n'roll, pa on nazaj, da je to heavy metal in mu jst nazaj, da to pač ni heavy metal in on nazaj glasno.. kako da ni heavy, to je death metal, nakar se oglasi Josh Homme in pravi: stari to je kot eagles of death metal! Ime je bilo rojeno.

Kako bi na kratko opisal vaš nov izdelek Heart on?

Predstavljaj si Rolling stonese, ki jih v rit fukajo Il Divo (the Rolling stones getting butt-fucked by Divo, dobesedno).

Se veseliš evropske turneje? V čem bi rekel, se tukajšnje občinstvo razlikuje od domačega? Sploh je kakšna razlika?

Prekleto da in prekleto da je! Evropejci so tipično bolj lačni, raje imajo rock, medtem ko so američani bolj zategnjeni in naveličani. Da ne omenjam deklet, ki so na vašem koncu res hude; so kot seks mašine oziroma boginje.

Od kje ti energija na odru? Je vmes kaj prepovedanega?


Energija prihaja iz točno določene rutine: vedno imam pred koncertom seks z 11 dekleti, starimi najmanj 18 let, po seksu naredim 62 sklec, potegnem 12 "lajn" meta-amfetaminov in si v kri vbrizgam viagro, da sem sploh sposoben na oder, za tem pa se mi preprosto utrga.

Pošteno.

Da, prekleto dobre vaje!
Koncert skupine Eagles of Death Metal bo 18.3.2009 v Cvetličarni Mediapark.

Kako je sodelovati z dolgoletnim prijateljem Josh-em Homme-jem?

Ljubim ga. Preprosto ga ljubim. Je moj najboljši prijatelj, s katerim se poznava že 25 let, vse skupaj pa se je začelo, pravzaprav so se Eagles of Death metal na nek način začeli že v devetesetih letih prejšnjega stoletja v "desert jam sessions". (Op.p.: od koder so izšli kasneje med drugimi še Kyuss, Queens of The Stone Age, Mondo Generator in imena kot so Nick Oliveri, Brant Bjork idr.) Smo prijatelji, ki se dobivamo in "jammamo" ter koncertiramo.

Nazadnje je bil Homme v Ljubljani odsoten. Ga lahko pričakujemo tokrat?

Nikakor. Ta prasec nikoli ne bo toural z mano, hehe, saj se šalim. Poglej, ko bo on meni pustil igrati z njegovim bandom, bom sam njega z mojim. Sem mu pa ukradel bobnarja Joeya Castilla, tako da bo vseeno divje ter nenazadnje pomni, da ko boš ugledal moje brčice boš pozabil na vse ostalo, to ti obljubim.

Zlobneži bi namignili se Eagles of Death metal "švercajo" na Homma? Navsezadnje ima le zavidanja vredno kariero s Kyuss in QUOTSA?

Homme bi bil nula brez mene.

Je to vse kar boš povedal?

To je vse kar rabim povedati. Ker je res.

Kaj praviš na novo izvoljenega Obamo in spremembe, ki jih obljublja? Nekje sem prebral, da nisi bil najbolj navdušen oziroma nekoliko zadržan.

Ne vem, bomo videli. Je moj novoizvoljeni predsednik, ki se bo tako ali drugače izkazal v prihodnje. Zaenkrat o njem ne morem reči nič slabega.
Recenzijo albuma Heart On si lahko preberete TUKAJ.
 

Naključno iz Kšajtnih

ŠKM Banda - Šamar Janka (2008)
Rubrika: Muzika
Po narodnem heroju poimenovana zasedba Štefan Kovač Marko Banda so zagotovo še en presežek iz v zadnjih letih že zastrašujoče plodnega...
Boss Tweed - Boss Tweed (2005)
Rubrika: Muzika
Glasba brooklynskega Boss Tweed ni glasba na prvo žogo. Zavaja, pušča v zmedi, obljublja, razočara, in ko se že ziritirano...
Stanley Kubrick - Paths Of Glory (1957)
Rubrika: Film
Kubrickov in Douglasov prebojni film Steze slave  spada v vojaški žanr, ni pa klasičen vojaški film, saj nam prikaže zgodovino v...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti