Bajta Kšajtni Muzika Eagles of Death Metal - Heart On (2008)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Banner
Eagles of Death Metal - Heart On (2008) PDF Print Email
Written by   
DATE_FORMAT_LC2
Eagles of Death Metal - Heart On (2008)Skupina Eagles of Death Metal, pogosto zmotno videna zgolj kot (še en) stranski projekt Josha Hommea (kreativnega vodje alternativcev Queens of the Stone Age, ki pri »orlih« igra bobne) se s svojim tretjim studijskim izdelkom, ki nosi naslov Heart On, vrača na svoje že utečene tirnice, ki si jih je v svetu glasbene industrije utrdila tudi kot predskupina takšnih rockovskih eminenc kot so Guns'n'Roses. Kaj to pomeni? Kratko malo to, da na albumu Heart On brkati Jesse »The Devil« Hughes in druščina ne ponujajo nič pretresljivo novega.
      
Album, zvest plesnemu boogie rocku v stilu sedemdesetih tako nadaljuje natančno tam, kjer sta začela njegova predhodnika, le da z (logično) manj svežine in zanosa. Ves »plošček« se namreč odvija v nekakšnem instant srednjem tempu, kar na trenutke deluje precej suhoparno in monotono. V oziru na prvenec je torej očitno, da novemu albumu primanjkuje predvsem tiste spontane rockovske energije, ki smo jo lahko zasledili na njihovem debitantskem izdelku Peace, Love, Death Metal (energija, ki jo odlično ponazarjata singla I Only Want You in Speaking in Tongues, dostopna na zgoraj omenjenem prvencu). Tudi na področju produkcije vlada status quo, kar pomeni, da je zvok skupine ostal zvest garažni produkciji, ki pa še naprej deluje dovolj ukročena za uho širše publike, to pa je v poplavi zvokovno spoliranih mainstream izdelkov seveda pohvalno.
Koncert skupine Eagles of Death Metal bo 18.3.2009 v Cvetličarni Mediapark.

Tudi besedila se držijo že preverjene tematike (ljubezni in seksa), kljub temu pa jim v pesmih kot sta Wannabe in L.A. (ki je nekakšna avto-refleksija njihovega glasbenega uspeha) in Now I'm a Fool (ki govori o fikciji in zlaganosti občutkov) uspe uiti okvirjem mačističnega rock'n'rolla.
Intervju s frontmanom skupine Eagles Of Death Metal lahko preberete TUKAJ.
      
Skratka, ob cdju bo marsikaterega poslušalca doletel nekakšen deja-vu občutek, navkljub nekaj dobrim trenutkom razpršenih po celotnem albumu in pretežno tri minutnih komadih (že omenjena plesna poslastica Wannabe in L.A., uvodni, rahlo grungevsko obarvan riff v Cheap Thrills in manični I'm Your Torpedo, ki album zaključuje).
     
Heart On je torej zgoščenka, ki je priporočljiva predvsem njihovim najzvestejšim fanom in tistim, ki prisegajo na chill out boogie rock godbo.

Povprečno in neobvezno.

Ocena: 6.5/10

 

Naključno iz Kšajtnih

Stephen Daldry - The Reader (2008)
Rubrika: Film
Priredbe knjižnih uspešnic, posebej ljubezenskih romanc in zgodovinskih zgodb, dajejo svojevrstno zagotovilo za priljubljenost tudi pri gledalcih. V primeru filma The...
Michael Patrick King - Sex And The City (2008)
Rubrika: Film
Filmsko nadaljevanje serije Seks v mestu prinaša malo novega. Zgodba, ki izpade kot podaljšana verzija ene serijske epizode, sicer ima svoje...
Maja Miloševič: Pesmi #2
Rubrika: Leposlovne objave
ZA ŠTIRIMI STENAMI na drugi strani omejenosti skrivaj se pletejo roke v množici razpletene v samoti povezane ponoči podnevi jeseni poleti za štirimi stenami on pleše z njim ona boža njo izobčeni...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti