Bajta Bajtini projekti Lokalne volitve 2008 Tanja Klemenc Sekuti - DeSUS

Naključno iz intervjujev in kolumen

»Umrl je tovariš Tito«
Jernej Prodnik | Sreda, 05 Maj 2010
Jernej Prodnik

"Deklarativno so največji demokrati  pri nas izključno v Slovenski demokratski stranki, deklarativno je Janković levičar in deklarativno je Kitajska ljudska demokracija (izraz, ki je že sam po sebi oksimoron)."

          Po  Titu  Tito?

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

Volilno okrožje Mežiška dolina Volilno okrožje Mislinjska dolina Volilno okrožje Dravska dolina
            Ravne na Koroškem  
Slovenj Gradec    Dravograd - Radlje                 

 
TANJA KLEMENC SEKUTI, DeSUS


1.     Koroška nujno potrebuje hitro cesto. Kakšne ukrepe boste kot koroški poslanec izvedli po vaši izvolitvi? Naštejte in obrazložite konkretna dejanja!


Odgovor: Takoj bi navezala stike s stroko in civilnimi iniciativami. Stroka ne sme gledati na denar, ampak mora najdi takšne rešitve, ki bodo sprejemljive za večino ljudi. Civilni iniciativi pa povedati, da je teza cesta ja, ne pa na mojem dvorišču nesprejemljiva.

2.     V katere tri parlamentarne odbore bi se vključili, če bi imeli pri tem popolnoma prosto izbiro. Zakaj? Kateri v vašem izboru se vam zdi najbolj pomemben?

Odgovor: Če bom izvoljena se bom vključila v odbor za delo družino in socialne zadeve. Moje prepričanje je da so v Sloveniji prevelike socialne razlike. Razslojevanje se mora zaustaviti. Biti poslanec, član odbora, in če želiš delo vestno in odgovorno opravljati, je biti član več odborov, komisij,  pa še morda župan,  zame neodgovorno, zato pa tudi če bi mi ponudili, tega ne bi sprejela. Dan ima vendar samo 24h.

3.     Kje vidite glavne izzive za slovensko državo in kje so glavni izzivi za Koroško? Kje ima, poleg temeljne infrastrukture, po vašem mnenju Koroška največje rezerve?

Odgovor: Slovencev je samo 2 milijona, pridnih in sposobnih. Naš cilj naj bo znanje, saj bomo samo s produkti ki prinašajo visoko dodano vrednost kvalitetno živeli. Koroška je lepa in edinstvena dežela, ogromne rezerve so v razvijanju turizma.

4.     S katerimi ukrepi bi preprečili izkoriščanje delavcev v podjetjih?

Odgovor: Delavci morajo biti soudeleženi v delitvi dobičkov, saj so ga vendarle pomagali ustvariti.

5.     Do vas pristopi podjetnik, ki vam zagotovi, da bo nakazal 500.000€ dobrodelni ustanovi na Koroškem v primeru, da v parlamentu podprete oziroma pomagate pri lobiranju za neko odločitev. Kaj storite?

Odgovor: Gospoda podjetnika gladko zavrnem. Če bi imel poštene namene, bi omenjeni denar humanitarnim organizacijam namenil brez protiusluge.

6.     Kakšne so po vašem mnenju ključne prednosti in ključne slabosti v ustanovitvi Koroške pokrajine?

Odgovor: Prednost pri ustanovitvi regije je v tem da bomo Korošci lahko sami odločali o svoji usodi. Ustanovitev regije je lahko za Korošce samo pozitivna.

6.1    Kje bi moral biti sedež Koroške pokrajine? Zakaj? Katero mesto pri tem vprašanju podpira vaša stranka – Ravne ali Slovenj Gradec?

Odgovor: Sedež koroške mora biti v Ravnah  na koroškem, saj so gospodarsko in kulturno središče. Člani stranke podpirajo Ravne na koroškem.

7.     S katerim od obeh političnih pojmov se lažje identificirate oziroma kateri vam je bližje - kapitalizem ali komunizem. Zakaj?

Odgovor: Pojmi kapitalizem, komunizem so mi malce tuji in nedefinirani.  Sama se bom zavzemala za razvijanje demokratične družbe, ki temelji na temelju prava spoštovanja človekovih pravic ter socialne pravičnosti.

8.     Ali je po vašem mnenju udeležba posameznega volilnega upravičenca na volitvah in referendumih njegova državljanska pravica ali državljanska dolžnost?

Odgovor: Voliti in biti izvoljen je državljanska pravica.

8.1    Kakšno je vaše mnenje o neudeležbi na volitvah in referendumih?

Odgovor: Zaradi nezaupanja v politiko. Preveč je bilo neizpolnjenih obljub.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti