Bajta PR' NAS KULtura Trije razpisi 16. pesniške olimpijade
Trije razpisi 16. pesniške olimpijade PDF natisni E-pošta
Prispeval Barbara Žvirc   
Sreda, 23 September 2015 19:23

Jeseni, natančneje novembra, je na Koroškem že tradicionalno čas za Pesniško olimpijado. Letos se bo projekt, ki je luč sveta ugledal ob pomoči JSKD OI Dravograd, Kluba Koroških Študentov, Zveze kulturnih društev Dravograd in Javnega zavoda Dravit, zgodil že 16. leto zapored. Zanj smo rezervirali vikend od 6. do 8. novembra, ko bomo mlade pesnike in fotografe, ki se bodo prijavili na enega od letošnjih treh razpisov, ponovno povabili v prekrasno zavetje Dvorca Bukovje.

Projekt Pesniška olimpijada je v osnovi zasnovan na štirih pesniških delavnicah, literarnem nastopu in predvsem druženju, spoznavanju in kaljenju najboljših avtorjev s priznanimi in uveljavljenimi pesniki – mentorji delavnic.

Pesniška olimpijada 2015

Namenjen je dijakom in študentom, ki pišejo poezijo in želijo obogatiti svoje znanje o umetnosti pisanja literarnih del, se seznaniti z različnimi tehnikami in slogi pisanja, se družiti z mladimi ustvarjalci, z njimi deliti pesniški navdih, se postaviti v vlogo poslušalca in ovrednotiti svoje pesmi in pesmi drugih ter se predstaviti javnosti.

Z nami so skozi leta delili pesniške užitke priznani mentorji – pesniki in pisatelji: Marjan Mauko, Artur Štern, Andrej Makuc, Marija Kolar, Mitja Čander, Jurij Hudolin, Robert Titan Felix, Marjan Pungartnik, Uroš Zupan, Ivo Stropnik, Zoran Pevec, Gašper Bivšek, Matjaž Pikalo, Barbara Korun, Cvetka Bevc, Ervin Fritz, David Bedrač in mnogi drugi. Na plan so potegnili najbolj skrite in talentirane ustvarjalce, katerih knjige danes zasedajo častna mesta na naših knjižnih policah. Med njimi so tudi Jan Šmarčan, Lučka Zorko, Jasmina Cigrovski, Maja Visinski Andrejc, Ana Pisar, Tanja Ahlin, Primož Karnar, Lucija Mlinarič, Rok Vahter, Patrik Holz, Anamarija Cemič, Urška Kramberger in drugi, ki so bili izbrani za najboljše avtorje Pesniških olimpijad.

Letos mu zaradi odličnega odziva v preteklih letih že petič priključujemo natečaj za najboljšo otroško pesem Mlada pesniška olimpijada. Na tak način vzgajamo mlado nasledstvo pesnic in pesnikov, ki se bodo z veseljem vračali na Koroško tudi kot dijaki in študenti. Ker pa želimo že zreli Pesniški olimpijadi vdihniti tudi nekaj mladostne živahnosti in kreativnosti, letos ponovno objavljamo fotografski natečaj #fotopoezija, na katerem lahko sodelujejo mladi fotografi s statusom dijaka ali študenta.

Vsem, ki bi se želeli na katerega od razpisov prijaviti, sporočamo, da vas bomo zelo veseli. Vsi trije razpisi se zaključijo v petek, 16. oktobra 2015, ob polnoči.

Letos bomo Pesniško olimpijado zavili tudi v tančico skrivnosti, saj pripravljamo kar nekaj presenečenj, ki jih bomo počasi razkrivali vse do sredine novembra.

Če vas zanima več informacij o samem projektu, vas vabimo, da nas pokukate na Facebook stran Pesniška olimpijada, na Twitter (Pesniska_2015) ali nam pišete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Lahko pa nas tudi pokličete na 051 634 861 (Barbara), z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja ter vas pospremili v čarobni svet poezije.


Razpis za 16. Pesniško olimpijado

Razpis za 5. Mlado pesniško olimpijado

Razpis za 2.  #fotopoezijo


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti