Bajta PR' NAS KULtura Dom Borcev od smeha pokal po šivih
Dom Borcev od smeha pokal po šivih PDF natisni E-pošta
Prispeval Mitja Gruber, Foto: Igor Ranc   
Nedelja, 18 Januar 2009 13:55
Reporter Milan v Šentjanžu pri DravograduPrireditelji včerajšnje kulturno-zabavne prireditve v Šentjanžu pri Dravogradu, Prostovoljno gasilsko društvo Dravograd, so s povabilom ekipe Reporterja Milana na Koroške odre zagotovo zadeli v polno, saj jim je uspelo dvorano Doma borcev napolniti dobesedno do zadnjega kotička.

Kulturno-umetniška skupina Reporter Milan, ki jo sestavljajo Dejan Vedlin, Matjaž Šalamun in Tine Križanič, je svoj sloves pridobila z zabavanjem poslušalcev  preko valov mariborskega Radia City. Tri leta nazaj pa so kot amaterji prvič stopili tudi na oder.

Včeraj se je ekipa Reporterja Milana premierno predstavila tudi na Koroškem in sicer z uprizoritvijo komedije Ptičja gripa, ki je bila napisana že leta 2006, vendar so jo za potrebe včerajšnjega nastopa primerno aktualizirali in lokalizirali.

Gre za komedijo (oziroma okroglo mizo) s tematiko ptičje gripe, ki jo vodi “nesposobni” moderator reporter Milan (Dejan Vedlin). Komedija pa želi nasmejati z robatim, direktnim in kosmatim humorjem, kar ji v veliki meri tudi uspeva. Za humorne vložke poleg moderatorja skrbita dva tipska lika, ki sta povabljena na okroglo mizo:  samovšečni, mogočni, vsevedni intelektualec in višji veterinarski inšpektor Zupan (Tine Križanič) ter na drugi strani njegov antipol, preprosti rejec kur Ferdo Kokot (Matjaž Šalamun).

Povabljenca s komičnimi in včasih že kar nemogočimi dialogi in situacijami (tako inšpektor Zupan moderatorju grozi s smrtjo, mu gleda zasebna sporočila na telefonu, Ferdo pa poleg tega, da si vseskozi želi domov, ker ga v sosednji gostilni čaka Jože, njegov prevoz do doma, nenehno tudi prekinja sogovorca z neumno-smešnimi replikami) spravljata moderatorja v stanje obupa. Na koncu igre iz jeze nad nekonstruktivnostjo pogovora oziroma okrogle mize povabljenca tudi odideta.

Fantom je vsekakor treba čestitati za odlično opravljeno nalogo, saj so gledalci in gledalke vseh starosti uživali v več kot poldrugo uro trajajočem nastopu. Predstavo so popestrili še z videoprispevki, ki so bolj ali manj uspešno sovpadali s temo okrogle mize.

Čestitke gredo tudi organizatorjem, ki so poskrbeli, da se je bila prireditev razprodana, kar je pripomoglo k dobremu vzdušju. Nastopajoči so tudi zaradi dobre publike obljubili, da se na Koroško še vrnejo.

Vec fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti