Bajta PR' NAS KULtura Pust na Srednji šoli Ravne
Pust na Srednji šoli Ravne PDF natisni E-pošta
Prispeval Petra Lipuš, foto: Nejc Hodnik   
Nedelja, 13 Marec 2011 17:35

V vsakdanjem življenju si ljudje kar prehitro nadenemo resne obraze, ko naletimo na vsakdanje težave in skrbi. Kar prehitro pustimo, da nas tok življenja popelje na pot brez smeha in veselja. Tudi naši dijaki, čeprav še zelo mladi, slej ko prej naletijo na morebitne nevšečnosti. Zato se na Srednji šoli Ravne vsako leto namensko odločimo, da vsaj za en dan zbrišemo skrbi in pričaramo nasmeh na obrazih.

Našemljeni ravenski srednješolci

Pred petimi leti sem začela spodbujati dijake v okviru dijaške skupnosti, da na pustni torek 'snamejo maske' in se našemijo v bolj ali manj norčave šeme. Takrat so bili le redki dovolj pogumni, da se preobrazijo v pustne maškare, z leti pa se je zadeva tako uveljavila in postala tako pompozna, da se na izboru za najboljšo masko potegujejo številni posamezniki in skupine s svojim programom.

Pustovanje je močno podprto s strani ravnateljice ge. Ivanke Stopar, prof., saj vsako leto poskrbi, da je za dijake dobro poskrbljeno in da najboljše čakajo lepe nagrade. Ravnateljica Ivanka Stopar ter profesorji se zavedajo, da s svojim zgledom predstavljajo vzor mladim, zato se tudi vsako leto organizirano našemijo v maškare in vsi skupaj proslavijo pustni torek kot se za mlade in mlade po srcu spodobi.


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti