Bajta PR' NAS KULtura Čaj, poezija, keksi in slike
Čaj, poezija, keksi in slike PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Nedelja, 07 December 2008 00:00
Včeraj se je v veliki dvorani Družbenega doma na Prevaljah odvila druga Pesniška čajanka, na kateri je predstavilo kar nekaj - če smo natančni osem - pesnic in pesnikov iz sicer zavidljivo močne pesniške »scene« Koroške. Dober obisk in dinamična prireditev sta nedvomno dober obet za prihodnost.

Pesniška čajanka na Prevaljah

Čajanka se je tokrat za razliko od lani »odpila« v veliki dvorani, kar je bila nedvomno pravilna odločitev organizatorjev, KD Kultura mladih Prevalje, saj bi bila manjša dvorane za vse obiskovalce gotovo pretesna. V preddverju so obiskovalce čakali čaj, keksi in slike štirih študentk Akademije za likovno umetnost – Tjaša Rener, ki je zastopala Koroško, s sabo pa je pripeljala še tri kolegice iz Akademije - Suzi Brborovič, Tjašo Čuš in Uršo Mazej.

4x4 Femme Fatale ni najnovejši Land Rover, temveč umetniško ime zgoraj omenjene četverice. Posebnega umetniškega imena pa na drugi strani nimajo pesnice in pesniki, ki so predstavljali svoje rime in anti-rime. Za lirično bit prireditve so poskrbeli: Maja Visinski, Barbara Žvirc, Ana Pisar, Gašper Bivšek, Tjaša Razdevšek, Aleksandra Kocmut, Boštjan Gorenšek in Peter Buhvald.

Dinamiko so v prireditev vnašali trije faktorji. Prvi faktor je bil sam koncept – vsak je prebral nekaj pesmi, sledilo je natanko eno vprašanje drugega faktorja in predstavitev naslednjega poeta oziroma poetese, vmes pa se je štirikrat z glasbeno podlago pojavil še tretji faktor. Drugi faktor je uspešno zastopala Jana Horvat, kot tretji faktor pa je s svojim neizpodbitnim glasbenim talentom v formi kitare z vokalom vskočil Tomaž Apohal.

Edini moteč dejavnik na prireditvi je bil iz projektorja projiciran Word s slabim napisom, ki je kot slaba kulisa kazil podobo odra, obiskovalce pa sicer uspešno obveščal, na kateri prireditvi se nahajajo. Kot smo uspeli izvedeti kasneje, je bil pripravljen poseben slide-show, vendar je tehnika zatajila, in par ur dela je šlo v nič.

O obiskanosti prireditve so se pojavile različne ocene, in popolnoma res je, da bi lahko enostavno preštel število glav na fotografiji, vendar vseeno podajam oceno čez prst – 70 obiskovalcev. Vsak je dobil lepo darilo – svinčnik, zavit v verz oziroma daljši del pesmi enega od nastopajočih. Afterparty oziroma »po-zabava« se je odvila kar čez cesto, v Center Caffeju, kjer so od enajstih naprej svoj posel še enkrat več dobro opravili Farty Animals.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti