Bajta PR' NAS KULtura Novi single skupine Nitrox: Ko zaprem oči
Novi single skupine Nitrox: Ko zaprem oči PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 20 Maj 2014 06:18

Ko telo izpuhti, ko zapremo oči, kaj ostane za nami –
se dvignemo nad zvezde, se tam res leti?

Skupina Nitroxnovi baladi predstavlja pogled na vprašanje obstoja naših duš po smrti.


Skupina, ki je na slovenski rock sceni ponovno dokazala, da niso muha enodnevnica, v tokratnem singlu izpostavlja vprašanje staro kot je sam svet – kaj se zgodi s človekom ko umre. »Vsekakor ne gre za običajno ljubezensko balado, katerih smo sicer vajeni poslušati na dnevni ravni, ampak predvsem, kako mi doživljamo to dojemanje »onostranstva«. Človek skozi življenje potuje skozi različne cikle in smrt je nek zaključek enega takšnega cikla – in povsem pravilno se nam zdi, da se tudi o tem razmišlja kot o delu življenja,« je povedal pevec skupine Alex.

Single je podprt tudi z videospotom, ki ga je v celoti posnel studio MKVisuals (Miha Kolar), vizažistki sta tokrat bile MUA Artistka Lana Špital in pevka Eva Boto, za scenarij in režijo pa je poskrbel kar basist skupine, Uroš Medved – Ux (M-Art studios).

Skupini, ki jo je pred kratkim zapustil dolgoletni kitarist Tomi Fak, se je na novo pridružil odličen mladi kitarist Matevž Štaher, fantje pa, kot sami pravijo, še naprej ostajajo zvesti rock glasbi in svojemu značaju, saj menijo, da takšna zvrst glasbe vsekakor še ni izpeta in se v njej počutijo najbolj domače. Vabljeni k poslušanju!


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti