Bajta PR' NAS KULtura Ujma ni odnesla rockerjev
Ujma ni odnesla rockerjev PDF natisni E-pošta
Prispeval M. Špiler in J. Prodnik, foto: J. Prodnik   
Nedelja, 21 Junij 2009 23:30
V petek se je z otvoritvijo Rock off Mežica pričel že drugi Perkfest, ki ga pripravlja kulturno društvo Perkmandelci v Mežici. Pod šotorom v bližini Narodnega doma Mežica so poleg Vlada Kreslina, Don Mentony Banda in skupine Mi2, občistvo ogrevali še nekoliko manj znani Roy de Roy in Low Peak Charlie.

Zadnjeomenjeni skupini sta tudi pričeli večer v Mežici, s čimer jima je pripadlo ne najbolj hvaležno igranje pred maloštevilno publiko. Začetek ni bil nič drugačen, kot je v običaju, in tudi Janeza Zmazka - Žana z Don Mentony Bandom je čakal še skoraj prazen šotor, v katerem so se prisotni ljudje po hitrem postopku razkropili. Z znanimi takti blues-rocka na par akordov in obveznimi solažami pa se je že po polovici nastopa legend šotor dodobra napolnil. »Ja kje za vraga ste pa bili prej?,« je malce v šali dejal Zmazek, ko je prišel čas za odhod, prve vrste pa ga nikakor niso hotele izpustiti.


Don Mentony Band z Janezom Zmazkom - Žanom

V vsakem primeru so Don Mentony Bend pokazali, da še niso za v staro šaro, do odhoda pa se je dodobra ogrelo tudi vedno številč
nejše občinstvo. Sledilo je tekmovanje v karaokah in hitrostnem žretju (dobesedno) bobi palčk, ki so se ga udeležile štiri mlade gospodiče in »det« v dvajsetih, ki je navdušil s svojimi vokalnimi sposobnostmi. Navdušil je tudi Luka Pernek, ki je povezoval prireditev z Andrejem Plescem, mnogim bolje poznanim pod vzdevkom »Aga«.

Oba voditelja sta se z nogometnimi dresi očitno odločila za lokal-patriotsko podpiranje domačih nižjeligaških klubov, zmaga pa je po dolgem času odšla v roke mežiškega Akumulatorja. Je le Luka brenkal tudi na kitaro in prepeval viže (v nekem primeru, kot se je izkazalo kasneje, celo preveč dobro).

Vlado Kreslin

Ura je bila že prek polnoč, ko je na oder stopil zvezdnik večera, Vlado Kreslin z Malimi Bogovi. O gospodu s črno kitaro ne gre izgubljati besed, saj ga vsi poznamo dovolj dobro. S skupino so korektno zaigrali pesmi, ki so jih ljudje pričakovali, vremenu pa se je že med nastopom začelo počasi trgati. Do konca nastopa Štajercev Mi2, ki so nastopili kot zadnji, je naključni nebodigatreba, ki je moral domov, bržkone pomislil, da se bliža vesoljni potop. Proti Narodnemu domu je z glavne ceste namreč tekla reka, organizatorjem je ujma uspela prekiniti dotok elektrike, situacijo pa so na koncu bili primorani reševati celo z bagrom. Kaj se je zgodilo z nekaj šotori, ki so si jih mladi za spanje optimistično postavili streljaj stran prireditvenega prizorišča, ostaja nerazjasnjeno. V vsakem primeru se je do konca izplačalo počakati, saj so Mi2 kljub pozni uri postregli z najboljšim nastopom večera.

Mi2 so nastopili zadnji in navdušili


Kljub večjemu nalivu je svojevrstno vzdušje pričaral, kot se za pravo koroško veselico spodobi, tudi vonj po pečenih klobasah in pivo po dokaj nizkih cenah. Navdušeno občinstvo in število − prek tisoč obiskovalcev, ki so ga napovedovali organizatorji, priča o tem, da je Perkfest na dobri poti, da postane stalnica v kulturnem dogajanju Mežice. Velik plus pa so si prislužili tudi z organiziranim brezplačnim avtobusnim prevozom po koncertu, ki je obiskovalce razvozil po okoliških krajih.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti