Bajta PR' NAS KULtura Kaj smo Korošci najbolj brali v prvih treh mesecih?
Kaj smo Korošci najbolj brali v prvih treh mesecih? PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Ponedeljek, 02 Maj 2011 20:58

Knjiga je orožje. Vzemite jo v roke!Od začetka letošnjega leta do konca meseca marca so v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika (in njenih enotah) bralci v največji meri iskali dela Kathleen E. Woodiwiss. Največkrat so bili izposojeni naslovi Pepel v vetru (84), Vreden ljubezni (62) in Shanna (61). Na četrto mesto se je uvrstila Nebeška vročica (55), avtorice Sandre Brown, peto mesto pa zaseda Izgubljeni simbol (52), pod katerega se je podpisal Dan Brown. Najvišje uvrščeni slovenski avtor je na šestindvajsetem mestu, ki ga zaseda Prežihov Voranc s Solzicami (37).

Prežihove Solzice (56) so bile največkrat izposojene v slovenjgraški Knjižnici Ksaverja Meška, kjer so na prvih petih mestih kar štirje slovenski avtorji. Na drugem mestu tako najdemo Pedenjped Nika Grafenauerja (29), tretje mesto zaseda Speči tiger Rosamunde Pilcher (29), četrta največkrat izposojena knjiga so Živlaske novice: 24 kur v mreži (29), ki jih je napisal Primož Suhodolčan, na petem mestu pa najdemo Tavčarjevo Visoško kroniko (27).

V Radljah ob Dravi so člani tamkajšnje knjižnice največkrat posegli po delih Kathleen E. Woodiwiss. Največkrat izposojeni knjigi sta Shanna (29) in Vreden ljubezni (21). Na tretjem mestu z osemnajstkratno izposojo sledijo Polnočno zapeljevanje (Jacquie D'Alessandro), Razkošje časti (Julie Garwood) in Skrivnost (Julie Garwood). Najvišje uvrščena slovenska knjiga se nahaja na petnajstem mestu, kjer najdemo Pleme Janje Vidmar (15).

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti