Bajta PR' NAS KULtura S.A.R.S.-i razprodali koncert v Kompleksu (FOTO)
S.A.R.S.-i razprodali koncert v Kompleksu (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ana Pisar, foto: MIha Kolar   
Četrtek, 27 Marec 2014 21:48

Koroška je minulo soboto končno dočakala koncert težko pričakovane glasbene skupine S.A.R.S.! Gostil jih je Koroški mladinski kulturni center Kompleks, ki je malodane pokal po šivih ...


Skupina Sveže amputirana roka Satrianija (S.A.R.S.) je s svojo noro energijo, z odličnim repretoarjem in entuziastičnim koncertom povsem razgrela publiko Kompleksa, ki je štela 200 S.A.R.S. navdušencev. Kljub nedolgi glasbeni poti skupine je le-ta doživela skokovit vzpon in se več kot očitno zapisala tudi v srca Korošcev ... S.A.R.S. so bili sicer osnovani leta 2006, leto kasneje so posneli pesem Buđav lebac, ki postane megahit, na YouTube-u preseže 3,6 milijona ogledov ter postane takojšnja uspešnica na radio postajah ter v klubih. Svoj prvi album, ki ga poimenujejo preprosto S.A.R.S., izdajo leta 2009.

 
Drugi album Perspektiva so izdali na prvi dan leta 2011 ter ga v sodelovanju z MTV-jem ponudili v brezplačni download obliki. Do danes je Perspektiva že dosegla več kot 5 milijonov ogledov.

Spomladi 2013, tik pred izidom tretjega albuma, so S.A.R.S.-i v Beogradu prejeli nagrado MTV Double Platinum Awards za spot Perspektiva, ki se je leta 2012 na MTV-ju predvajal več kot 800-krat.

Aprila 2013 so izdali svoj tretji album z imenom Kuća časti, Letošnje leto pa so presenetili z albumom Ikone pop kulture. Oba sta brezplačno dostopna na njihovi spletni strani.

A ker glasba pove mnogo več kot številke in dolgovezenje ...

 

***

Člani skupine:

Žarko Kovačević - Žare: vokal
Aleksandar Luković - Lukač: kitara
Sanja Lalić: drugi vokal
Nenad Đorđević - Đole: bas kitara
Boris Tasev – Bora: klaviature, harmonika
Petar Milanović – Pera: trombon, saksofon
Tihomir Hinić – Tile: bobni

S.A.R.S. -> Spletna stran + Facebook.
 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti