Bajta PR' NAS KULtura IT na December.IT!
IT na December.IT! PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, KMKC Kompleks   
Petek, 06 December 2013 18:52

Gospodar zabave aka najlepša klet na Koroškem v prihajajoče praznične dni vnaša svojo edicijo decembra – December.IT, ki se lahko piše z veliko začetnico, saj bo postregel s kar 9 dogodki, kar pa je ali pa tudi ne naključno, hkrati pravljično število. Vsekakor pa je dovolj za pohvaliti, ker decembra bi sicer vsi raje lenarili. In jedli, jedli, jedli. Pa pili. Pa imeli darile.

Skratka, pester mesec so v KMKC Kompleks že otvorili s fotografsko razstavo pomenljivih fotografij Slavice Veselinović. Art.IT je tokrat prinesel The breasts of Tiresias. Ker fotografija pove več kot tisoč besed …


In vsem tistim, ki vam je sedaj žal, da se razstave niste udeležili – ne skrbite, obiščite nas takrat, ko v Kompleksu ni galame, fotografije bodo še vedno razstavljene.

V istem večeru smo tudi potovali, sicer zgolj z mislimi, domišljijo in s spomini, ampak vseeno – na tokratnem Travel.IT so bili naši vodiči člani glasbene skupine Matalaja, ki se je podala po bivši Yugi. Žal tukaj ne moremo z gotovostjo obljubiti ponovnega deljenja zgodbe, lahko pa jih kdaj pocukate za rokav in mogoče vam izdajo najbolj noro izkušnjo popotovanja.

Že danes, torej v petek, 6. decembra, pa si boste za pičle 3 € lahko privoščili Jimija Hendrixa! Pričenjajo se namreč novi sklopi Cover.IT! žepnih edicij svetovnih bandov, tokrat pa smo izbrali tribute band nesporne kitarske legende, ki se je tudi brez sposobnosti branja ali pisanja glasbe vzpela v svetu glasbe.

Sobota zvečer bo pripadala modi – Fešn.IT modna revija tokrat predstavlja Sabrino Oprešnik z dvema kolekcijama, in sicer Mrs. Ichabod Crane ter Rose moth clothing. Poleg dobrih kolekcij, vročih teles, hudih bejb in lepih dečkov, bo za pravo vzdušje poskrbel DJ Edd Spin – pred, med in po reviji!

V četrtek 12. decembra se bo odvila šola jazza za mlajše jazzerje, zvečer pa še za ostale, mlade po srcu. J Paul Roth ter Derek Shirley, zgodovina ameriškega jazza, glasbeni in kulturni razvoj, moderni jazz in še kaj ... Petek 13. pa tokrat ne bo prav nič preklet, tako smo se namreč odločili, ter v Kompleks povabili nogometni klub Fužinar, ki bo skupaj s Prima bandom užival na zaključni zabavi. Vzdušje bodo dodatno popestrile hostese mojstrovine narave, bogat srečelov ter tudi lokalno presenečenje! Vstopnina 3 €  bo namenjena skladu podpore NK Fužinar. Sobota 14. december je namenjena pokerašem, nadaljuje se namreč dobro obiskana Pokerface.IT – Kompleks poker liga, kjer se kvartopirci borijo za lepe nagrade.

Od leta 2013 pa se bomo poslovili kar dvakrat! V četrtek, 19. decembra z jazzom: voščili vam bomo Jazzno 2014 s Hamas and Papas. Slovo od preteklega leta bo torej že tradicionalno bluesovsko obarvano. Petek, 20. december pa pripada velikemu zaključku! Da se konkretno poslovimo smo v goste povabili Manouche, ki bodo ravno pri nas premierno na Koroškem – in ne obljubljajo ničesar drugega kot gavdo leta 2013! Predskupina bo znana naknadno, vstopnina pa bo znašala 5 € v predprodaji in 8 € na dan dogodka.

IT na Decebmer.IT je preprosto nujno. Logično. Fajn. Ne bo vam žal … se vidimo v Kompleksu! 


 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti