Bajta PR' NAS KULtura Dva natečaja - fotografi in literati, brž!
Dva natečaja - fotografi in literati, brž! PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 15 Marec 2012 09:14

V okviru Koroškega kulturnega festivala Kompleks, ki se bo odvijal v maju in poteka pod geslom "za vsakogar nekaj", v KMKC Kompleks razpisujejo dva natečaja z lepimi nagradami. Literarni poteka do začetka aprila, fotografski pa se zaključi nekoliko kasneje. Več o obeh natečajih na tem spletnem mestu

KKF Logo

Koroški mladinski kulturni center Kompleks tudi letos pripravlja festival, ki je lani v maju kulturno razvajal Koroško. Pričel se bo 11. maja in razveseljeval tri vikende, postregel pa bo z različnimi kulturnimi, izobraževalnimi in tudi bolj zabavno obarvanimi dogodki. Izvajal bo tudi projekt, imenovan Umetnost na potenco, ki bo pod okrilje teme brezglavega potrošništva združil različna ustvarjalno-izrazna področja – literaturo, glasbo, slikanje, fotografijo, ples in gledališče.

V okviru Umetnosti na potenco tako razpisujejo tudi dva natečaja – literarnega in fotografskega. Razpisana tematika je brezglavo potrošništvo in s tem povezana eko problematika, kar je hkrati tudi rdeča nit festivala. »Tako kot lani smo tudi letos tematiko festivala iskali v aktualni problematiki družbe in se odločili za prekomerno potrošništvo, saj ni zgolj individualni problem, temveč s svojimi posledicami sega dlje in globlje. Nepremišljena potrošnja namreč vodi do različnih okoljskih, družbenih in ekonomskih problemov,« je dejala vodja projekta Umetnost na potenco Ana Pisar.

Zmagovalci obeh razpisov bodo prejeli lepe nagrade, več informacij o teh, komisiji in rokih za prijavo pa ustvarjalci lahko najdejo na spletni strani Festivala – www.kompleks.it.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti