Bajta PR' NAS KULtura Festival, ki je v maju popestril Koroško (FOTO)
Festival, ki je v maju popestril Koroško (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ana Pisar   
Torek, 05 Julij 2011 16:19


Vse od 6. pa do 21. maja 2011 se je v različnih krajih na Koroškem odvijal Koroški kulturni festival Kompleks, prvi tovrsten pod okriljem KMKC Kompleks. Ambiciozen projekt je snovalo več ustvarjalcev, njegova koordinatorja in pobudnika pa sta direktor Kompleksa Aleš Logar ter programski direktor Miha Kadiš.

Festival Kompleks

S kulturnim, športnim in z zabavnim dogajanjem, ki se je raztezalo preko treh tednov, je festival pognal svoje korenine in pustil trdno prepričanje, da bo naslednje leto zopet razveseljeval. Festivalskega utripa so bile deležne predvsem Ravne na Koroškem, kjer je potekala večina dogajanja, pa tudi Prevalje in Slovenj Gradec. Zvrstilo se je mnogo raznovrstnih projektov namenjenih različnim generacijam, s čimer je bil cilj snovalcev festivala – doseči dober medgeneracijski dialog – dosežen. Kot pravi vodja festivala, Aleš Logar: »Korošci so Koroški kulturni festival Kompleks hitro vzeli za svojega, saj je bil obisk zadovoljiv, čeprav seveda strmimo k še večjemu naslednje leto. Uspešno je bilo tako medgeneracijsko sodelovanje kot sama izvedba festivala na visokem organizacijskem nivoju.«

Jinx, foto: Katja Goljat, Ksenija Mikor


Množica raznolikih dogodkov je pustila priokus manj in bolj priljubljenih dogodkov med ljudmi. Kot dobro obiskane bi namreč lahko opredelili predvsem monokomedijo Lada Bizovičarja – Fotra, jazz na prostem z Mio Žnidarič ter večer opernih arij v Slovenj Gradcu. »Številčnejše publike bi si želeli predvsem ob zaključni prireditvi, ki je bila dokaj pompozno zasnovana. Ob tako izjemnih glasbenih skupinah smo namreč pričakovali povsem zapolnjen prostor pred Preša pub-om,« je še dejal Logar. Nekaj več obiskovalcev so pričakovali tudi na otvoritvi festivala z U2 cover bandom, Dnevu literature (ki je z izjemo koncerta Vite in Draga Repnika pritegnil le nekaj literarnih navdušencev), ter na zaključni zabavi s stand-up večerom.

»Seveda se ne slepimo, da določenih stvari ne bi mogli izpeljati še bolje. Nasprotno, ob evalvaciji namreč že načrtujemo izboljšave festivala. Predvsem bomo strmeli k večji razgibanosti festivala in njegovi kulturni vsebini, želimo pa tudi zajeti več krajev na Koroškem,« je o viziji za naslednje leto dejal Logar. Ob ciljih Koroškega kulturnega festivala Kompleks – postati tradicionalen na koroških tleh – želimo njegovim organizatorjem in snovalcem veliko uspeha!

Dan literature, foto: Miha Kolar

KKŠ Fest, foto: Miha Kolar


Članek je nastal v okviru akcije »Vsak dan novinar, en dan nevladnik«, katere pobudnik je CNVOS (center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij), za koordinacijo na Koroškem pa skrbi Korociv, koroško stičišče nevladnih organizacij. Več o Korociv in pobudi mojadruzba.si

Korociv

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti