Bajta PR' NAS KULtura Prevaljski Mohorjani zlati na tekmovanju Naša pesem
Prevaljski Mohorjani zlati na tekmovanju Naša pesem PDF natisni E-pošta
Prispeval Jožko Kert   
Sreda, 16 April 2014 09:05

Minuli petek in soboto je v Mariboru potekalo 23. Tekmovanje slovenskih pevskih zborov, na katerem je koroški APZ Mohorjan s Prevalj osvojil zlato priznanje, zborovodkinja Helena Buhvald Gorenšek pa je prejela priznanje z nagrado Glasbene matice Ljubljana za obetavnega zborovodjo.


Navdušenje pevcev in njihove zborovodkinje nad tem izrednim dosežkom je bilo izjemno, saj je to prvo zlato odličje, ki ga je kdajkoli prejel kak koroški zbor na Naši pesmi. Prizadevno delo dirigentke in njenih pevcev je bilo zlato poplačano.

Tega izjemnega dosežka se veselimo vsi ljubitelji petja oziroma glasbe. Koroško zborovstvo je z Mohorjani dobilo svojega odličnega predstavnika v samem vrhu slovenskega zborovstva. Veseli nas tudi lepo priznanje naši dirigentki Heleni Buhvald Gorenšek, saj je za svoje zavzeto in strokovno delo 40-članskega zbora prejela na tem tekmovanju priznanje in nagrado za najbolj obetavno zborovodjo.


Zbore je ocenjevala petčlanska mednarodna žirija, ki je zbore ocenjevala po evropskih standardih, ki veljajo za zahtevnejša tekmovanja. Na tokratnem tekmovanju so sodelovale 3 male vokalne skupine, 4 ženski zbori in 13 mešanih zborov.

Posebej velja omeniti navdušeno spremljanje vseh štirih tekmovalnih koncertov številnega občinstva, v večini mladih poslušalcev, kar potrjuje, da zborovstvu na Slovenskem pripada pomembno mesto v narodovi kulturi.

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti