Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Vitlof

Naključno iz intervjujev in kolumen

Osnove praktične politične ekonomije: razlika med socializmom in socialno demokracijo
Jernej Amon Prodnik | Torek, 05 Februar 2013
Jernej Prodnik

"Skratka, ko bo naslednjič kateri izmed politikov prodajal bučke o socializmu, ga vprašajte, zakaj nima pojma niti o osnovnih kategorijah politične ekonomije in zgodovine Evrope dvajsetega stoletja ... Pa vseeno odloča o naši skupni usodi."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Vitlof PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Sreda, 04 Januar 2012 17:47

Še prej pa povzetek, ker se baje spodobi, ampak čisto na kratko.

V letu 2011 sem vam spisala 31 receptov, od tega 4 tipično koroške in 6 tujih. Zanimivo bi bilo vedeti koliko receptov ste dejansko preizkusili in koliko receptov vam je morda dalo idejo za kakšen drug recept? Kakorkoli, tudi v letu 2012 ostajam z vami in upam, da mi idej oziroma časa ne bo zmanjkalo.

Vitlof med pripravo

Za letošnji prvi recept sem izbrala nekaj, kar je lahko sila dietno ali pa sila nedietno, odvisno od tega ali boste pripravili vitlof z mesom in sirom ali pa brez. Kaj je vitlof? Vitlof je belgijski radič, ki je najbolj primeren najprej za vse ostalo, samo za solato ne. Lahko ga pečete, kuhate, cvrete ... skratka sila prijazna vrsta radiča, ki je lahko odlična samostojna jed ali pa priloga. In poleg njega potrebujete za današnji recept še:

  • pol lončka riža za rižote
  • pol lončka ajdove kaše
  • nekaj rezin suhe vratovine
  • nekaj rezin brieja ali drugega sira
  • 2 rdeči papriki
  • oljčno olje
  • sol
  • majaron

Najprej na olju prepražite riž z ajdovo kašo. Ko postekleni ga osolite, dodajte majaron, zalijte z dvema lončkoma vode ter kuhajte dokler voda ne povre. Nato ga predenite v lončeni pekač, ki ste ga pokapali s parimi kapljicami oljčnega olja, nanj položite na polovice narezan belgijski radič in rdečo papriko, ki ste ju osolili, pokapajte še z malo olja ter denite v prej ogreto pečico (200°) za cca 15 do 20 minut. Ko sta vitlof in paprika po vrhu lepo zapečena, ju prekrijte z vratovino in sirom ter denite v pečico še za 5 do 10 minut. Postrezite s solato rdeče pese, če pa ste na dieti, zadnje faze z vratovino in sirom ne izvajajte.

Polno kulinaričnih izzivov v 2012 vam želim!

Vitlof na krožniku

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti