Kuhajmo z Vale: Šnite malo drugače natisni
Prispeval Vale   
Sreda, 17 Februar 2010 12:06

Saj poznamo vsi šnite? Star bel kruh povaljamo v mleko in jajce ter ocvremo. Obstajata slana in sladka verzija, pri sladki pa šnite posute s sladkorjem in šnite namazane z marmelado.

Današnje šnite bodo malo drugačne in sila primerne kot prigrizek pri spremljanju športnih dogodkov, saj jih lahko pripravite večji pekač, odlično pa se priležejo k pivu.

Vse kar potrebujete za štiri osebe je:

  • 1 kg starega belega kruha
  • mleko
  • 4 jajca
  • 100 g naribanega parmezana
  • oljčno olje, sol

Nadev 1:

  • 200 g pečenega pršuta
  • 100 g dimljenega sira ali sira s pekočo papriko

Nadev 2:

  • 50 g slanikov (inčunov)
  • 100 g mozzarele

Šnite

Kruh narežite na centimeter debele rezine ter pripravite sendviče iz zgornjih nadevov (lahko uporabite tudi kakšen drug nadev, po lastni izbiri). Sendviče previdno namočite v mleko ter pri tem pazite, da kruha ne namočite preveč, saj lahko hitro postane »pocast«.

Pekač obložite s peki papirjem in pokapajte z oljčnim oljem. Jajca osolite in razžvrkljajte. Sendviče zložite na pekač ter jih prelijte z razžvrkljanimi jajci, posujte s parmezanom ter pecite v prej ogreti pečici (200°) 20 do 30 minut oziroma do zlato rjave barve.

Ko boste navijali za našo Tino, se vam bodo šnite odlično prilegle.

Šnite