Kuhajmo z Vale: Šnite malo drugače |
|
|
|
Prispeval Vale
|
Sreda, 17 Februar 2010 12:06 |
Saj poznamo vsi šnite? Star bel kruh povaljamo v mleko in jajce ter ocvremo. Obstajata slana in sladka verzija, pri sladki pa šnite posute s sladkorjem in šnite namazane z marmelado.
Današnje šnite bodo malo drugačne in sila primerne kot prigrizek pri spremljanju športnih dogodkov, saj jih lahko pripravite večji pekač, odlično pa se priležejo k pivu.
Vse kar potrebujete za štiri osebe je:
- 1 kg starega belega kruha
- mleko
- 4 jajca
- 100 g naribanega parmezana
- oljčno olje, sol
Nadev 1:
- 200 g pečenega pršuta
- 100 g dimljenega sira ali sira s pekočo papriko
Nadev 2:
- 50 g slanikov (inčunov)
- 100 g mozzarele

Kruh narežite na centimeter debele rezine ter pripravite sendviče iz zgornjih nadevov (lahko uporabite tudi kakšen drug nadev, po lastni izbiri). Sendviče previdno namočite v mleko ter pri tem pazite, da kruha ne namočite preveč, saj lahko hitro postane »pocast«.
Pekač obložite s peki papirjem in pokapajte z oljčnim oljem. Jajca osolite in razžvrkljajte. Sendviče zložite na pekač ter jih prelijte z razžvrkljanimi jajci, posujte s parmezanom ter pecite v prej ogreti pečici (200°) 20 do 30 minut oziroma do zlato rjave barve.
Ko boste navijali za našo Tino, se vam bodo šnite odlično prilegle. 
|