Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Pašta s črvi

Naključno iz intervjujev in kolumen

Volk dlako menja ... ?
Jernej Prodnik | Torek, 10 Julij 2012
Jernej Prodnik

"Ampak le malo čez polovico poti škorpijon piči. Preden oba utoneta, mu začudena žaba reče: »Res ne razumem, zakaj si me pičil, sedaj bova oba utonila.« Škorpijon ji odvrne: »Tak pač sem, to je v moji naravi.«"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Pašta s črvi PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Sreda, 09 Februar 2011 13:27Doma imam polno polico kuharskih knjig, ki so moj kuharski navdih, včasih oziroma pogosto pa je le-ta hladilnik oziroma tisto, kar je v njem. Tako sem oni dan v njem našla jušno zelenjavo, paradižnike češnjevce in klobaso s česnom, ki jo je dragi prinesel iz Bamberga. Odločila sem se, da iz tega pripravim omako za testenine oziroma pašto.

Najprej sem prerezala ovoj klobase (črevo) in jo razdrobila s prsti na manjše koščke. Le-te sem na svinjski masti popekla (koščke klobase, ne prste), nato pa dodala jušno zelenjavo in češnjeve paradižnike, vse skupaj zalila še z malo juhe ter pustila, da se nekaj časa duši. Po pol ure sem vse skupaj poskusila ter zraven ugotavljala, da nekaj malega manjka za piko na i. Paprika! Dodala sem ščepec mlete rdeče paprike, še malo premešala in ko sem že skoraj ponovno hotela poskusiti izboljšano omako, sem ugledala v kozarčku z mleto papriko čudne malo večje bele pike. Malo sem postresla in te čudne bele pike so se razlezle po kozarcu ... Črvi! Paprika s črvi in to čisto na novo odprta. Neeee, pa tako fina omaka je bila.

Omaka za testenine

In je letelo. Paprika s črvi v smeti, omaka za pašto pa v straniščno školjko. In kaj zdaj? Ponovno sem pokukala v hladilnik, pa malo po omarah in dobila sledeče:

  • en par klobas s poprom (prav tako iz Bamberga, vi pa lahko vzamete tiste za žar)
  • eno vrečko instant paradižnikove juhe brez črvov
  • strok česna
  • 200g špagetov št. 7
  • ščepec majarona, timijana in bazilike takisto brez črvov
  • žlico svinjske masti

Preden se lotite pašte št. 2 preglejte vse ostale začimbe, če tudi le-te niso okužene s kakšnimi bubami in črvi (ker sem ljubitelj začimb je to zahtevalo pregled cca 25 stekleničk in po pol ure sem ugotovila, da je bila okužena le mleta rdeča paprika). Ponovno zarežite v ovoj klobas in jih s prsti razdrobite na manjše koščke. Le-te popecite na svinjski masti. Vse skupaj zalijte s 7,5 dcl vode, dodajte instant paradižnikovo juho, dobro premešajte in kuhajte 15 minut. Dodajte začimbe in strok stisnjenega česna, premešajte, kuhajte še 5 minut ter odstavite s štedilnika. V slanem kropu skuhajte testenine in jih nato vmešajte v pripravljeno omako. Postrezite z naribanim parmezanom.

Sicer je Teta Lenka komentirala, da bi z zaužitjem prve pašte dobili dosti pomembnih beljakovin, vendar vseeno – ne, hvala.

Vi pa preizkusite oba recepta in presodite, kateri vam je bolj všeč.

 

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti