Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Zelena čudno špasna lasagna

Naključno iz intervjujev in kolumen

Tabu Pliberškega polja
Jernej Prodnik | Sreda, 20 Maj 2009
Jernej Prodnik
"Dokler se ne bo postavilo jasnih ločnic bo Pliberško polje ostalo prostor tabuja, ki vedno bolj ogroža  našo svobodo, saj se mu s tišino podaja legi- timnost. Ta imperativ bi moral veljati za vse politike bližnjega prostora in tudi medije, ki z neporočanjem pripomorejo, da je v naši bližini lahko središče zborovanj neo-ustaštva."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Zelena čudno špasna lasagna PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Četrtek, 02 Junij 2011 09:51

Se še spomnite salsiccie? Če ne, vas spomnim jaz.

Še bolj čudno špasno je, da se najprej nekdo trudi, da nafila maso za salsiccie v črevo, nato pa jaz to črevo razrežem, vzamem ven maso in jo uporabim v zeleni lasagni. Ampak vam povem, doro pa je, doro.

Za štiri lačne potrebujete:

  • liste špinačnih testenin za lasagno
  • 4 pečenice oziroma maso za pečenice
  • 1 lonček kisle smetane
  • polovico večje čebule
  • srednje velik korenček
  • pol litra paradižnikove omake
  • 100g naribanega parmezana
  • 1 bučko
  • 100g edamca
  • 1,5 dcl mleka
  • oljčno olje
  • sol, poper

Listi testa za lasagno

Čebulo tanko narežite ter jo posteklenite na oljčnem olju. Medtem, ko čebula stekleni, naribajte korenček in ga dodajte k čebuli, prav tako pečenice oziroma maso, ki ste jo vzeli iz ovoja in jo razdrobili s prsti. Vse skupaj fino popecite, nato pa zalijte s paradižnikovo omako, pustite brbotati 20 minut in malo ohladite.

V pekač obložen s peki papirjem položite najprej prvo plast testenin za lasagno, ki jo obložite z narezanimi bučnimi rezinami. Nato zložite drugo plast testenin, na katero položite nadev iz pečenic, posujte s parmezanom ter premažite s kislo smetano. To ponovite še dvakrat. Končajte s plastjo testenin, ki jih obložite z edamcem. Vse skupaj prelijte z mlekom, pokrijte z alu folijo in pecite pokrito v prej ogreti pečici na 220°C. Po 15 minutah odstranite folijo in pecite še 10 do 15 minut. Nato pustite v ugasnjeni pečici minimalno 15 minut, vzemite iz pečice in postrezite.

Lasagna

Spätzlov pa spet ni ...

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti