Bajta Zabava Kuhajmo z Vale Kuhajmo z Vale: Gobice

Naključno iz intervjujev in kolumen

Z vsemi žavbami namazani
Tina Peruš | Sobota, 30 Avgust 2008
Tina Peruš - Z vsemi žavbami namazani  "Ironično dejstvo, ki tako ali tako govori sámo zase, pa je, da se na celotni zadnji strani revije, v kateri pišejo o nevarnostih kozmetike, znajde oglas točno tiste znamke, ki jo obtožijo, da z nevarnimi kemikalijami zastruplja ljudi."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Kuhajmo z Vale: Gobice PDF natisni E-pošta
Prispeval Vale   
Sreda, 22 Februar 2012 19:35

Se je dogodil 8. februar in čeprav je to praznik, posvečen Prešernu, je to vseeno naš Kulturni praznik, ki ga posvečam z zamudo Tomažu Šalamunu:

Namreč tako je z vso to zadevo
najboljše stvari so gobice
gobice v juhi
nič nič nič nič

                      fiuuuuu ena gobica

en zelen peteršiljček v smokingu
pa dolgo dolgo časa tema
potem stečejo po snažilko
ki je za to odgovorna
nič nič nič nič

                     fiuuuuu še ena gobica

zdrava sicer
le kri ni ena A
ker je prebolela hepatitis
Težke so težke te gobice
težke v božjo mater

Gobice

In čeprav ni sezona gob, saj je zima, ki počasi prehaja v pomlad in ždijo tam pod zemljo ter čakajo, da potem v zgodnjem poletju pokukajo na plan in razprostrejo svoje klobuke, lahko vseeno pripravimo okusen gobov golaž. Kakopak je boljši iz tistih sveže nabranih, pa tudi ta je bil tak, da smo si na koncu vseh deset prstov polizali. Uporabila pa sem naslednje:

  • 100g šampinjonov
  • 100g bukovih ostrigarjev
  • 100g šitak
  • 100g na drobno narezanega svinjskega mesa
  • 1 ogromen krompir
  • 3 stroke česna
  • 200g čebule
  • žlico moke
  • žlico masla
  • ščepec majarona in peteršilja
  • lovorov list
  • sol, poper

Končane gobice

Gobice očistite in jih narežite (ostrigarje in šitake kar natrgajte z rokami) na večje kose. Čebulo nasekljajte in jo prepražite do zlato rumene barve na maslu, dodajte svinjsko meso, malo popecite, posujte z majaronom, peteršiljem, osolite, dodajte moko, še malo popecite ter zalijte s toliko vode (če imate govejo juho, še toliko boljše), da pokrije meso, nato pa brbotajte eno uro. Krompir nasekljajte na majhne kockice. Na maslu posebej prepražite gobice z naseckanim česnom in jih, ko izgubijo vso vodo in se malo popečejo, dodajte v eno uro brbotajoči golaž, skupaj s krompirjem. Brbotajte še pol ure in postrezite.

Dobro v božjo mater.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti