Bajta
Kolumna


Tabu Pliberškega polja PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik   
Sreda, 20 Maj 2009 14:00
Jernej Prodnik
"Dokler se ne bo postavilo jasnih ločnic bo Pliberško polje ostalo prostor tabuja, ki vedno bolj ogroža  našo svobodo, saj se mu s tišino podaja legi- timnost. Ta imperativ bi moral veljati za vse politike bližnjega prostora in tudi medije, ki z neporočanjem pripomorejo, da je v naši bližini lahko središče zborovanj neo-ustaštva."
 
Prevaljska farsa PDF natisni E-pošta
Prispeval Petra Lesjak Tušek, Večer   
Torek, 19 Maj 2009 14:27
Petra Lesjak Tušek, Večer "Tokrat je za vrhunsko predstavo, v kateri je odigral glavno vlogo, poskrbel kar sam, potem ko so mu zavezniki pomagali spisati scenarij /.../ Napeto glasovanje, ki drama- tično prevesi tehtnico v županov prid. In vrhunec farse: izraz presenečenja ob domnevno nepričakovani odločitvi."
 
O pokolih na fakultetah PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Ponedeljek, 11 Maj 2009 19:10
Jure Lesjak
"In ne, ne sme se zopet govoriti, da kaj takšnega ni mogoče in da je za to potreben čas, ker se mora to doseči zdaj - študent ne sme čakati in odgovarjati na dražljaje, potrebna so konkretna in radikalna dejanja. Nenazadnje je to tudi odgovornost (bodočih) intelektualcev!"
 
Neumnost: za tiste s pronicljivim umom PDF natisni E-pošta
Prispeval Nina Meh   
Nedelja, 19 April 2009 10:59
Nina Meh
"Če prikimavamo enako- pravnosti in enakovrednosti slehernega dihajočega na Zemlji, potem je predstava o tem, kaj je neumnost, družbena konstrukcija vsake posamezne družbe in njenega splošnega, zdravorazumskega ali logičnega prepričanja."
 
Pomisleki PDF natisni E-pošta
Prispeval Nina Retko   
Ponedeljek, 06 April 2009 12:07
Nina Retko
"Prijateljstva štejem kot odličja, ki mi jih je življenje pripelo na gola prsa. Sicer krvavim, od igle in vsega, a sem ponosna, ker nosim tako žlahtno priznanje, zarjavelo, propadlo, a častno."
 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja > Konec >>

Stran 11 od 17
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti