Bajta T'k prajijo Kolumna Ne rožnato, a tudi ne brezupno

Z znanimi Korošci "Od A do Ž"

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Naključno vam povejo

"Tu stojimo, ker ne moremo, ne znamo in nočemo drugače."
Andrej Makuc | Petek, 25 Januar 2013
Andrej Makuc

"Tu stojimo, ker ne moremo, ne znamo in nočemo drugače. Potisnjeni smo bili v revolt, ker nam je ostal samo še gnev. In sporočamo – do tu in niti koraka nazaj. Iz stavke smo odločeni stopiti le še do tiste črte, kamor je obrnjen zgodovinski kažipot.
Ne rožnato, a tudi ne brezupno PDF natisni E-pošta
Prispeval Bogdan Tušek   
Nedelja, 28 Junij 2009 12:45
Bogdan Tušek - Ne rožnato, a tudi ne breupno
Po lanski sezoni, ko so se rokometaši Preventa v končnici prvenstva sprehajali v spodnjem delu lestvice in brez večjih težav pristali na sedmem mestu, je le malokdo pričakoval, da se bodo Slovenjgradčani v sezoni 2008/09 vrnili med najboljše ekipe v Sloveniji. Ekipa se namreč ni bistveno spremenila, okrepitve pa so ostale zgolj želja trenerja Ivana Vajdla, ki je kljub vsemu uspel pripeljati praktično povsem domač kader na zavidljivo visok nivo. Tako visok, da so njegovi varovanci na kolena med drugim spravili tudi aktualne državne prvake iz sosednjega Velenja, Celjanom prizadejali enega najhujših porazov zadnjih let, na vrhu lestvice strelcev pa kraljuje »Preventovec« Marko Dujmovič. Vajdl je s tem še enkrat več utišal dvomljivce. Dokazal je nesporno kvaliteto in pravilnost njegovega angažiranja pred štirimi leti. Ob njegovi statistiki na klopi Preventa je še toliko bolj nerazumljiva odločitev vodstva kluba, na čelu s predsednikom Hrabroslavom Pergerjem, o njegovi zamenjavi. Novi mož na čelu rokometnega kluba je zamenjavo obrazložil z nasičenostjo, igralci so mu odgovorili z dopisom o podpori trenerju. Očitno je bila nasičenost prej težava drugih in ne akterjev na parketu.
 
Ob koncu prvenstva je Prevent z izkupičkom 12 zmag, 2 remijev in 16 porazov pristal na šestem mestu. Ob slabšem igranju v končnici za prvaka, kjer so na desetih tekmah samo trikrat zapustili parket kot zmagovalci, so zapravili idealno priložnost za še višjo uvrstitev in morda celo za ponovno igranje v enem izmed evropskih pokalov. Priložnost, ki je bila ob konkurenci enakovrednih Trima, Slovana in na koncu povsem nezainteresiranega Celja, na dosegu rok. Morda je zmanjkalo nekaj sreče - poškodba vratarja Gašperja Jelena -, predvsem pa je zmanjkalo potrpljenja ob večnem zamujanju nakazil.
 
Vprašanje je, ali je bila uvrstitev v Evropo sploh resnično želen cilj vodstva kluba, ki mu v letošnji sezoni ni uspelo krmariti brez težav. Recesija v avtomobilski industriji - tudi po nedavni spremembi lastništva Preventa Global - je pustila posledice tudi v vrstah rokometnega kluba. Slednje je bilo pričakovati, saj je navsezadnje Prevent zagotavljal večji del finančnega vložka prav v rokomet. Čeprav se je v zadnjih sezonah vztrajno manjšal, je ostal gospodarski gigant še vedno prvi »bankir« rokometa v Slovenj Gradcu. Ne gre zanemariti tudi ostalih sponzorjev, ki pa jih ni bilo dovolj, da bi sproti pokrivali primanjkljaj in posledično zamujanje pri izplačilih. Finančne težave še zadnjega izmed nekoč velikih koroških prvoligašev so puščale globlje posledice ravno proti koncu, ko so igralci že nestrpno čakali na izplačila obljubljenih plač. Napoved prihodnosti ni ravno rožnata, ne pa tudi povsem brezupna. Kljub odhodu vratarja Gašperja Jelena bo igralski kader ostal konkurenčen. Konkurenčen samo za obstanek ali vendarle zmore tudi več?
 Kolumna je bila prvič objavljena v časopisu Bajtar, tiskani izdaji spletnega portala www.bajta.si.
 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Najbolj brano v T'k prajijo

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Naključno iz Albuma

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti