Bajta Zabava Kafetkanje Tina s polno paro naprej

Naključno iz intervjujev in kolumen

Daleč od oči, daleč od srca
Jernej Amon Prodnik | Sreda, 30 Januar 2013
Jernej Prodnik

"Zmeraj sem imel občutek, da se vozim na konec sveta. Vijugaste ceste med obzidji, ki jih je iz skal ustvarila narava, utesnjenost zaselkov znotraj strmih bregov. Dobra stran takšnega rezoniranja je, da lahko vsak konec dojemamo kot začetek."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Tina s polno paro naprej PDF natisni E-pošta
Prispeval Katja Žunec, foto: Jernej Prodnik   
Sreda, 18 Avgust 2010 21:46

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze se je v preteklem tednu na prihajajočo smučarsko sezono pripravljala v italijanski Gorici, kjer je opravila kondicijske priprave. Njeno delo je budno spremljal vodja ekipe Andrea Massi, ki tudi prihaja iz omenjenega mesta. Včeraj pa se je ekipa Tine Maze že odpravila proti Novi Zelandiji, kjer jih čakajo Švicarji, s katerimi bodo opravili skupne treninge. Ekipa Mazejeve se je od lanskega leta nekoliko spremenila. Po odhodu serviserja je Tina k sodelovanju povabila Dušana Kapša, ki je v preteklosti že sodeloval z Juretom Koširjem in nemko Martino Ertl. Pridružil pa se jim je tudi trener, ki prihaja iz Italije, s katerim bo Tina trenirala vseh pet disciplin.

Tina Maze

Damir Dugonjič je v Budimpešti na minulem Evropskem prvenstvu v plavanju v finalu 50 metrov prsno osvojil šesto mesto. Za zmagovalcem je zaostal 42 stotink sekunde. Na tekmovanju je Dugonjič sicer dosegel najboljši izid na svetu v disciplini 50 metrov prsno, vendar je v finalu napravil nekaj napak. Pojasnil je, da si je morda preveč želel medaljo. Dodal je, da začetni skok ni bil po načrtih, plaval je preveč na silo ter s preveliko frekvenco, kar je pomenilo pomanjkanje moči ob koncu tekme.

Mestni svet Občine Slovenj Gradec, na čelu z županom Matjažem Zanoškarjem, se je odločil, da bo sprejel izredni rebalans občinskega proračuna ter tako povečal sredstva za denarno pomoč delavcem Preventa. Sredstva bo občina povečala z zmanjšanjem višine sredstev za plače v občinski upravi, zato načrtovanih zaposlitev na občini v tem letu ne bo. Zanoškar je povedal, da to predstavlja le kratkoročno rešitev, zato od vlade zahteva oblikovanje intervencijskega zakona za pomoč Koroški, s čimer je že seznanil premierja Pahorja. Do danes je Občina Slovenj Gradec že izplačala več kot 60 vlog za denarno pomoč.

V začetku preteklega tedna se je v Ljubljani odprl Športni park Stožice, ki je med drugim gostil svojo prvo nogometno tekmo. Slovenska nogometna reprezentanca je na tekmi premagala Avstralijo z rezultatom 2:0. Zadetka sta dosegla Zlatko Dedić ter Zlatan Ljubijankić. Gola sta bila dosežena v drugem polčasu. Razplet tekme pa je napovedovalo že dogajanje v začetku drugega polčasa. Tako so najlepšo izmed vseh akcij izpeljali Birsa, Novaković ter Korošec Koren. Slednji je pred kratkim zamenjal svojega »delodajalca«, saj je prestopil v Hull City iz angleške Championship lige. S klubom je Koren podpisal dvoletno pogodbo.

 

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti