Bajta Zabava Kafetkanje Vztrajna Korošica

Naključno iz intervjujev in kolumen

Intelektualnost - vrednota ali obsesija?
Simon Orgulan | Ponedeljek, 27 Julij 2009
Simon Orgulan
"Do intelektualnosti pelje več poti. Vsak jo pojmuje po svoje, nekateri tako, nekateri drugače; vsekakor pa je vse preveč poudarka na poti šolanja, ki preprosto NI edina. Je pa definitivno najbolj pogosta."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Vztrajna Korošica PDF natisni E-pošta
Prispeval Katja Žunec in Lucija Kac   
Torek, 13 Julij 2010 13:53

Kot poroča portal govori.se, se je Mario Galunič, televizijski voditelj, zaradi zalezovanja s strani oboževalke umaknil v popolno osamo pred mediji. Galunič se je pred vztrajno Korošico Majo Čegovnik, ki naj bi jo voditelj pred kratkim tudi poškodoval, umaknil v rodni Maribor ter obenem zamenjal tudi telefonsko številko in operaterja. Majini klici in sporočila naj bi Maria namreč spravljali v obup.

Preteklo soboto se je odvilo 20. srečanje državnikov pod Najevsko lipo. Slavnostni govorec, predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, je poudaril, da je Slovenija na samostojnost ponosna, ter da je po krizi zdaj čas za razmislek o prihodnosti. Prireditve se je udeležilo okoli 1000 obiskovalcev, med drugim tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Dogajanje sta popestrila Milan Kamnik in Polde Bibič s svojim kulturnim programom.

Nejc PečnikPrav tako v soboto so navijači slovenske nogometne reprezentance lahko pozdravili tri koroške junake na sprejemu v Slovenj Gradcu. Roberta Korena, Marka Šulerja in Nejca Pečnika je sprejela množica navdušencev, ki so po sprejemu prejemali številne avtograme treh udeležencev svetovnega prvenstva v Južni Afriki. Župan slovenjgraške občine, Matjaž Zanoškar, je nogometašem tudi podelil občinske plakete ter tako še dodatno pokazal, kako veliko delo so opravili.

Ne dolgo nazaj je minister za gospodarstvo v odstopu Matej Lahovnik na predsednika vlade Boruta Pahorja naslovil pismo, v katerem je očital Gregorju Golobiču njegove povezave z Ultro. To je bil tudi glavni razlog za izstop Lahovnika iz stranke Zares. Pismo pa je bilo povod, da je o smislu sodelovanja v vladi začela razmišljati tudi ministrica za javno upravo, Korošica Irma Pavlinič Krebs. Vendar jo je premier Pahor prepričal, da v vladi ostane. Dodal je, da je zadovoljen in hvaležen, saj si brez njenega vložka, energije in želje po odpravljanju težav dela vlade ne zna predstavljati. Vendar trenja v stranki Zares, katere članica je tudi Pavlinič Krebsova, kljub temu ostajajo.

Podjetja Ultra pa se je »lotila« tudi protikorupcijska komisija z Dragom Kosom na čelu. Presojati so namreč pričeli morebitne kršitve ter obstoj nasprotja interesov. Komisija je bila namreč obveščena, da naj bi družba Ultra sodelovala na javnih razpisih in poslovala z državo. Tako bo skozi presojo ocenjeno ravnanje vseh vpletenih pravnih in fizičnih oseb, vključno z vsemi ministri in predsednikom vlade Borutom Pahorjem.


 

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti