Bajta Zabava Kafetkanje Tudi Koroška ima talent

Naključno iz intervjujev in kolumen

Daleč od oči, daleč od srca
Jernej Amon Prodnik | Sreda, 30 Januar 2013
Jernej Prodnik

"Zmeraj sem imel občutek, da se vozim na konec sveta. Vijugaste ceste med obzidji, ki jih je iz skal ustvarila narava, utesnjenost zaselkov znotraj strmih bregov. Dobra stran takšnega rezoniranja je, da lahko vsak konec dojemamo kot začetek."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Tudi Koroška ima talent PDF natisni E-pošta
Prispeval Lucija Kac, foto: Miro Majcen, 24ur.com   
Ponedeljek, 24 Januar 2011 20:09

Slovenija, oziroma natančneje - Pop TV, ponovno išče najbolj talentirane posameznike – organizatorji šova so namreč že pričeli z iskanjem novih talentov. Med drugim so tako prišli tudi na Koroško, natančneje v Slovenj Gradec, kjer so se lahko prepričali, da tudi tale del Slovenije premore kar nekaj talenta. Tako je bilo na avdiciji moč zaslediti Viktorja, ki glasbo ustvarja z igranjem na naravni instrument – list, Tino, ki je prisotne navdušila s svojim močnim glasom, 11-letno Ravenčanko, ki se je za to priložnost preobrazila v Lady Gaga, in mnoge druge, ki upajo, da bodo sebe in svoj talent lahko predstavili širšemu krogu ljudi.

Tina - Slovenija ima talent
Tina - ena izmed udeleženk avdicije, ki je potekala v Slovenj Gradcu.

Če spremljate profil aktualne najlepše Slovenke na Facebook-u, ste ta teden med drugim lahko izvedeli, kje Sandra Adam telovadi, kdo ji je podaril prenosni računalnik in tudi, da se že išče njena naslednica. Vse, ki vas naziv Miss Slovenije 2011 morebiti zanima, se lahko namreč do 15. aprila prijavite na razpis. Kdo ve, morda bo tudi naslednja najlepša v naši mali deželi ravno s Koroške.

Za alpskimi smučarkami so trije dnevi hitrih disciplin, saj so imele na sporedu kar dva superveleslaloma in en smuk. Naša najboljša smučarka, Tina Maze, je na petkovem superveleslalomu dosegla 16. mesto, na sobotnem smuku 13. mesto, na včerajšnjem superveleslalomu pa je odstopila. Tina je tako rahlo zaostala v skupnem seštevku, saj je iz četrtega padla na šesto mesto. Medtem ko je Mazejeva na petkovem superveleslalomu v zgornjem delu celo dosegla najboljši čas, je v spodnjem delu proge napravila napako ter tako dosegla 16. rezultat. Tinin trener, Andrea Massi, je povedal, da je Tina v soboto dosegla soliden rezultat, v nedeljo pa je preveč tvegala, zaradi česar je tudi prišlo do odstopa.

V petek je v avstrijskem Kitzbühlu potekal moški superveleslalom. Tokrat je do nekaj točk prismučal tudi Črnjan Aleš Gorza, ki je dosegel 19. mesto. Le-to hkrati predstavlja tudi najboljšo uvrstitev Gorze v letošnji sezoni, pogled na skupni seštevek pa nam razkrije, da je koroški smučar do sedaj dosegel 13 točk, kar ga uvršča na 105. mesto.

Drago Kos se kljub temu, da ni več na vrhu protikorupcijske komisije, še vedno precej pojavlja v okviru svoje nekdanje funkcije. Med drugim je v preteklih dneh tudi sodeloval na seji parlamentarnega odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, kjer so govorili o aferi bulmastifi. Kos je v tej povezavi izrazil svoje mnenje, da policija ni delovala dobro, kar pa je Janko Goršek, generalni direktor policije, zanikal.

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti