Bajta Zabava Kafetkanje Bajtin TV napovednik (od 31. 7. do 6. 8.)

Naključno iz intervjujev in kolumen

Včasih slepa kura pač ne najde zrna
Teja Sedovšek | Petek, 16 Avgust 2013
Teja Sedovšek
"Če me spomin ne vara, in premlada sem, da bi me, smo taistega človeka, ki ga sedaj naslavljamo s ''predsednik države'', ne dolgo nazaj obtoževali za vse možne polome, zakaj naj bi bila Slovenija v krizi."

Naključno poiskano iz Kšajtnih

Fotografski profil

Pasica
Bajtin TV napovednik (od 31. 7. do 6. 8.) PDF natisni E-pošta
Prispeval Lucija Kac   
Petek, 30 Julij 2010 20:42

Utrinek iz filma ElizabetaRavno zadnjič me je sosed spomnil, kako sem, ko sem bila še v osnovni oziroma srednji šoli, kadar sem se učila, vedno zraven gledala televizijo. Odkar sem študentka, sem na to že čisto pozabila, saj, ko imaš cimra pač ne moreš delati, karkoli ti že pade na pamet. Torej, nekoč sem izredno rada zraven, ko sem brala kakšen učbenik, gledala televizijo. In ponavadi sem gledala mehiške nadaljevanke. Saj vem, neumne so, nič pretresljivega se ne spremeni v življenju človeka, če spremlja nič kaj duha poživljajoče latinsko ameriške limonade. Ampak, za nekaj so mi pa le koristile – od tedaj ven namreč razumem, kaj pojejo v španskih pesmih, prav tako sem lani na primer, ko sem bila v Amsterdamu in sta bili z mano v sobi dve Mehičanki, razumela, ko sta se pogovarjali, kako zanimivo je bilo spoznati Slovenke.

Torej, kaj je bistvo tega, kar pravim tukaj – da gledanje televizije ni nujno slabo! Ok, ne priporočam, da jo gledate med učenjem, ker se učinkovitost ponavadi zmanjša, ter da jo gledate cele dneve (ne glede na vse je tudi zunaj marsikaj zanimivega, pa še vi boste v glavni vlogi kdaj pa kdaj) ampak sicer pa kakšna ura na dan ne bo škodila. Še posebej dobro je, če gledate tuje programe brez podnapisov in si tako izboljšate razumevanje tujih jezikov. No, da ne dolgovezim … sledijo priporočila za ta teden. Uživajte.

Elizabeta (Elizabeth), 1998

Režija: Shekhar Kapur
Igrata: Cate Blanchett, Geoffrey Rush

Za prihajajoči teden vam priporočam ogled filma Elizabeta. Film prikazuje življenje kraljice Elizabete 1., ki je v 16. stoletju vladala Angliji. Na prestol je prišla, ko je njena pol-sestra Mary, katoliška kraljica, umrla, brez potomcev. Elizabeta se pri vladanju sooča s številnimi vprašanji, med drugim tudi, katerim svetovalcem zaupati in katerim ne (biografska zgodovinska drama).

Ned, Pop tv, 23:25

http://www.imdb.com/title/tt0127536/


Izpovedi nevarnega uma (Conffesion of a Dangerous Mind), 2002

Režija: George Clooney
Igrajo: Sam Rockwell, Drew Barrymore, Julia Roberts, George Clooney

Gre za Clooneyec režiserski prvenec, za katerega pravijo, da mu je izredno uspel. Film govori o dvojnem življenju legendarnega televizijskega producenta in voditelja, ki poleg te vloge dela tudi kot operativec pri CIA. Čeprav je uspešen na obeh področjih, se mu življenje v nekem trenutku začne zapletati - všeč sta mu dve ženski, kmalu pa mu začno tudi sreči po življenju (drama, triler).

Sob, Tv slo 1, 23:45

http://www.imdb.com/title/tt0270288/


Mafijske noči (We Own the Night), 2007

Režija: James Gray
Igrata: Joaquin Phoenix, Eva Mendes

Brata Joseph in Bobby imata zelo različni življenji - eden je sledil korakom očeta in postal policijski načelnik, drug pa upravitelj nočnega kluba, ki je prekinil vse stike z družino. Ponovno se srečajo, ko Joseph vdre v Bobbyev klub med policijsko akcijo. Bodo vpleteni znali pozabiti stare zamere in razlike, ki so ločile družino? (kriminalka)

Pon, TV3, 22:10

http://www.imdb.com/title/tt0498399/


Nedolžnost na prodaj (Selling inocence), 2005

Režija: Pierre Gang
Igrajo: Mimi Rogers, JR Bourne, Sarah Lind

Mlada Mia si želi biti manekenka, in ko jo končno opazi agent, ki jo napravi za fotomodel, ugotovi, da se lahko tudi sanje spremenijo v moro. Miina mama se mora nato boriti, da hčerki vrne dostojanstvo in brezskrbno mladost (drama).

Tor, Pop Tv, 20:45

http://www.imdb.com/title/tt0462522/


Zamišljam si sebe in tebe (Imagine Me & You), 2005

Režija: Ol Parker
Igrata: Piper Perabo, Lena Headey

Rachel je mladoporočenka, ki se spoprijatelji z Luce. Želi si, da bi se Luce zaljubila v moževega prijatelja, a ugotovi, da je Luce lezbijka. Med prijateljevanjem začne Rachel razmišljati o svoji seksualni usmerjenosti, kar jo pripelje tako daleč, da se sprašuje, kdo ji lahko nudi več sreče - mož ali Luce (romantična drama, komedija).

Sre, TV3, 21:55

http://www.imdb.com/title/tt0421994/


Ženske z Rosenstrasse (Rosenstrasse), 2003

Režija: Margarethe von Trotta
Igrata: Katja Riemann, Maria Schrader

Hanni umre oče, kar njeno mamo Ruth močno prizadane. Ta se odloči, da bo organizirala židovsko žalovanje, kar preseneti Hanno. Hanna začne raziskovati preteklost, pri čemer izve mnogo doslej neznanih stvari, ki jo močno presenetijo (vojna drama).

Čet, Kanal A, 00:00

http://www.imdb.com/title/tt0298131/


Ljubezen za slepe (Blind Dating), 2006

Režija: James Keach
Igrata: Chris Pine, Eddie Kaye Thomas, Jennifer Alden

Danny je slep, zato začne z zdravljenjem, ki bi mu morda povrnilo del vida. V bolnišnici spozna negovalko, ki je indijskega izvora. Leeza je obljubljena drugemu moškemu, te obljube pa noče prelomiti, saj bi s tem onečastila družinsko ime (romantična komedija).

Pet, Kanal A, 20:00

http://www.imdb.com/title/tt0454084/

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41

Naključno naštrikana proizvajalca smeha

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti