Bajta Koroška društva HK Fužinar HKFR klub

Hokejski klub Fužinar Ravne

>> Kratka predstavitev kluba in dela

>> Cilji za prihodnost

>> Kontakt

>> Pomembni dokumenti

>> Sponzorji in donatorji>> Kratka predstavitev kluba in dela:


Hokejski klub Fužinar Ravne (HKFR) je mlado športno društvo, ustanovljeno v letu 2008, kljub kratkemu pravnemu statusu pa začetki neformalnega delovanja segajo najmanj 10 let v preteklost. HKFR, ki je eden izmed dveh hokejskih klubov na Koroškem, vseskozi deluje v smeri populariziranja v tem delu Slovenije po krivici marginaliziranega ekipnega športa, ki v svetu uživa status enega najpopularnejših, vedno bolj viden pa je tudi v Sloveniji.  

Zaradi infrastrukturnih omejitev uradnih tekem hokeja na ledu ta čas na Koroškem še ni mogoče igrati, se pa na po standardih zgrajenem igrišču v Slovenj Gradcu igra in trenira hokej na rolerjih oz. t.i. inline hokej. Ta je v slovenskem prostoru pravzaprav še bolj množičen šport, saj obstajata kar dve kakovostni ligi uradnega državnega prvenstva ter več neuradnih lig.  HKFR ima zaenkrat eno selekcijo in približno 30 članov, od tega polovico (vključno z vratarjem) polno opremljenih, kar ekipi omogoča prijavo na katerokoli prvenstvo organizirano s strani uradne zveze ter sodelovanje v vseh neuradnih ligah. 

Kot del populariziranja tega atraktivnega športa HKFR in njegovi člani organizirajo ter se udeležujejo različnih športnih in družabnih dogodkov (organizacija hokejskega turnirja v okviru KKŠ Festa, PerkFesta, udeležba na pustnih povorkah, udeleževanje različnih hokejskih turnirjev na Koroškem in drugod) ter informirajo o svojem delovanju preko spletnih medijev (Bajta.si) in lastnih kanalov informiranja (skupnost Facebook, spletna stran). 

Izsek iz treninga


>> Cilji za prihodnost:

  • nadgraditi trenutno delo in vzpostaviti redne treninge s pomočjo trenerja iz stroke, ki bi ekipi in podmladku pomagal napredovati predvsem v taktičnem smislu, saj strokovnjakov na Koroškem ni in smo trenutno odvisni od nabiranja znanja in izkušenj posameznikov, ki so priključeni ekipam izven Koroške (opomba: prvi treningi že potekajo! več na http://www.bajta.si/zgodilo-se-je/prvi-trening-hokeja-na-koroskem-fuzinar-ravne )
  • v naslednji sezoni sodelovati v enem izmed ligaških tekmovanj v Sloveniji (državno prvenstvo ali katera druga liga) ali v nam bližnji avstrijski Koroški, kjer tudi potekajo podobna tekmovanja

Del ekipe HKFR


>> Kontakt:

Za več informacij o delovanju kluba, treningih in članstvu se obrni na enega izmed spodnjih kontaktov:

  • Predsednik društva: Jan Klančnik, 040 435 792, jan.klancnik[afna]bajta.si
  • Podpredsednik društva: Marko Djordjević, 040 670 146, drekec[afna]gmail.com


>> Pomembni dokumenti

>> Sponzorji in donatorji:

 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41


Lopa je nastala s podporo:

Lopo podpirajo

Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti